Optimere din sides performance

Optimere din sides performance – Når du er hostet hos Heimdallnordic så vægter vi din, vores og serverens sikkerhed og performance rigtigt højt – og det sætter også et par krav til dig og dit site – Uanset hvad, så giver dig rigtig god mening, for dig at have opsat uanset hvad, og hvilken anden host du bruger.

Opdatere dit WordPress site

– Vis det noget kærlighed…

1: Hold ALTID, og jeg mener ALTID dit site fuldt opdateret. Det gør du ved at opdatere WordPress, plugins, temaer mv. regelmæssigt – Og, ja – Du kan sagstens opdatere dine plugins, WP og woocommerce uden at forvente noget bøvl når der er tale om mindre opdateringer eller sikkerhedsopdateringer. Typisk så fremgår det inden du opdaterer at det er en stor eller “major update” – Så vil jeg blot vente en uges tid med opdateringer, for så er plugins, temaer mv. typisk opdateret også så de er kompatible med den nye WP eller Woo opdatering, og hvis ikke – Så skift dine plugins eller tema til et der opdateres, og vedligeholdes jævnligt., ellers så backup din side inden, og opdater.

Den klassiske her er temaer fra themeforest, eller plugins fra codecanyon eller andre freemium, hvor udvikleren kun får en sølle betaling én gang eller slet ingenting, så er det klart, at det ikke nødvendigvis sker ofte.

Du kan læse mere om mine / vores anbefalinger til valg af temaer til WordPress og temaer til woocommerce her

Opsæt Cloudflare Free

2: Vi anbefaler altid at du har din DNS ved Cloudflare – Det gør bare altid livet noget nemmere, og giver dig en masse gode muligheder, du bør benytte dig af!

Den åbenlyse fordel er, at du ikke skal skifte og rode med dine navneserver og vente op til 24 timer på en redelegering hos DK-hostmaster når du fx skal skifte host – Da du via cloudflare bare peger IPen over på den nye server, og bum – Så er det sket øjeblikkeligt.

Når du bruger cloudflare, så er der et par ting som du bør gøre – I hvert fald når du er hostet hos os 🙂

Sæt PROXY på dine A-records + CNAME

Det gøres hurtigt og nemt, ved at du blot klikker på den “orange sky” i “Proxy status” (den er grå når den ikke er proxied) og så klikker du save – Bum.

Optimere din sides performance 1
Sådan sætter du proxy på cloudflare DNS

Konfigurerer Cloudflare Speed

Her klikker du på “optimization” og forholder dig til følgende: Skal din CSS, JS og HTML!? være minified? Så anbefaler jeg, at du gøre det fra Cloudflare og IKKE fra dit site via dit cache plugin, udelukkende fordi Cloudflare gør et tilforladeligt job, og så belaster det ikke din server, men cloudflares ;o).

Bemærk, jeg vil ALDRIG anbefale dig at minify dit HTML – Det kan du læse mere om her, hvorfor du ikke skal minify dit HTML. Du kan normalvis på et fornuftigt websted der ikke er fyldt op med bloated pagebuilders, dårlige plugins og ubermenu godt minify CSS og JS uden det giver anledning til problemer. Har du Ubermenu og minifyer JS, så har du ingen side længere :-D. Dog giver Cloudflare dig desværre ikke mulighed for at exclude CSS, JS og HTML som dit cache plugin typisk giver dig mulighed for.

Jeg anbefaler, at du aktiverer et modul af gangen, purger din sites cache og cloudflare cache, og så åbner og tester dit website i icognito – Forside, kategorier, produkter, kurv og kasse (+ evt. sider med fx kontakt formularer mv.) Virker det, så burde du være good-to-go.

Herudover, så skal “Brotli” være på “ON”

Jeg anbefaler Rocket loader, Railgun mv. IKKE skal være slået til. Det ofte problemer, men prøv bare, det kan være du får gode resultater af det. Men bemærk, at du bør kontrollere din side jævnligt efter, således at du ikke ender op med at dit CSS mv. ikke loader eller vises korrekt. – Det skal man iøvrigt altid når man roder med side- og cache optimering.

Optimere din sides performance 2
Optimere din sides performance 3