301 Redirect - Hvad betyder det? 1

301 redirects (permanent) – Hvad betyder det?

301 er en HTTP-statuskode sendt af en webserver til en browser. En 301 kode bliver sendt for at signalere en permanent redirect fra en given URL til en anden. Det betyder at alle brugere der indtaster den gamle URL bliver videresendt til den nye URL og vil permanent blive sendt derover hver gang den indtastes. En 301 redirect laves typisk fordi den gamle URL har en hvis domæne autoritet eller trafik man ikke vil gå glip af. Man overfører det derfor fra den gamle URL til den nye URL og bruges mest, når en side er blevet permanent flyttet eller fjernet fra et websted.

En 301 redirect bruges også hvis du har et brand med en høj brand awareness der pludselig skifter navn og derfor har brug for at brugerne der prøver at tilgå det gamle domæne bliver sendt over på den rigtige URL.

Grundlæggende vil en 301 redirect fortælle søgemaskinerne: “Hey, du ved nok det der stykke indhold, som brugerne så flittigt klikkede på fra SERP’erne? Det bor nu herovre, så tag al den synlighed du har knyttet til det nuværende URL og før det videre over til denne nye URL.”

Det er derfor 301 redirects er essentielle for SEO.

Hvornår skal Man bruge en 301 redirects?

1. Ændring af en URL

Måske du ikke synes din nuværende URL er passende eller måske er du ved at lave om i mappestruktureringen og har derfor brug for at lave nye URL’er. Det kan have konsekvenser for din SEO og hele brugeroplevelsen på din side hvis du ikke får lavet en 301 redirect over til den korrekte side. Du vil både miste al den værdi URL’en har samt vil dine brugere ikke længere kunne finde dig fordi de ikke ved hvad den nye URL er.

2. Genskabe et stykke indhold

Hvis du vil genopbygge indhold fra den gamle side og flytte det over på en helt ny side – for eksempel hvis du beslutter dig for at bruge en anden websideskabelon skal du lave en 301 redirects fra den gamle URL til den nye.

Når du har gjort det, skal du sørge for at fjerne udgivelsen og arkivere den gamle side, da du ellers vil have en duplikeret side og det trækker bestemt også ned SEO mæssigt.

Du kan bruge et værktøj som f.eks. Screaming Frog SEO Spider sammen med Excel til at kortlægge dine redirects (hvis du har mange) i bulk og derefter importere dem ind i WordPress. På den måde kan du få lov til at redigere mange på samme tid i stedet for at tage en enkelt af gangen.

3. Konsolidering af flere stykker indhold

Hvis du har fundet flere stykker indhold (f.eks. blogindlæg eller landingssider) der overlapper hinanden, alle dækker det samme emne og derfor konkurrerer om de samme søgeord vil du nok overveje at slå dem sammen til én side. Men siderne har hver især noget værdi for søgemaskinen og det kan du så beholde med en 301-redirect.

4. Migrering af indhold fra et domæne til et nyt.

Hvis du flytter dit websted fra et domæne til et andet er det utroligt vigtigt at du implementerer side-til-side 301 redirects fra dit gamle indhold til dit nye indhold. Så hvis du søger på www.mitgamledomæne.dk (det gamle domæne) vil du nu automatisk gerne flyttes over på www.mitnyedomæne.dk . På den måde kan dine kunder finde vej til din nye side.

Bestil en uforpligtende analyse af dit websites organiske synlighed

Vi laver en 100% uforpligtende potentiale analyse af din hjemmesides SEO helbred. Du vil kunne bruge analysen selv eller også kan den hjælpe dig på rette vej i forhold til hvad du selv kan ordne og hvad vi kan hjælpe dig med.

Opsummering på 301-redircts (permanent):

Så uanset om du overvejer at flytte alt indhold over på en ny URL, eller du bare opdaterer nogle forældede landingssider, hjælper 301 redirects dine læsere, Google og dig selv med at holde styr på hvor du skal føres hen. Tænk på at inkorporere 301-redirections i dit optimeringsprojekt; din SEO vil ikke tage et dyk, og besøgende på webstedet vil fortsætte med at finde det nyttige indhold de leder efter.

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser