HASTIGHEDSOPTIMERING

Få et website, der er lynhurtigt og optimeret i bund!

HAR DU STYR PÅ DIT WEBSITES HASTIGHED?

Hastighedsoptimering 1

LYN PAKKE

1.500 Kr.
Hastighedsoptimering 2

PRO PAKKE

4.500 Kr.
Hastighedsoptimering 3

PREMIUM PAKKE

7.500 Kr.
Hastighedsoptimering 4

ENTERPRISE PAKKE

10.000 Kr.

MINIMER LOADTID, REQUESTS, & BLOCKING

KORREKT SIDELOAD

SEO og hastighedsoptimering går hånd i hånd.

 Loader din side langsomt, er det noget, som vil påvirke din Google-rangering. Det er derfor meget vigtigt, at du har fokus på, hvordan din hjemmeside loader – og hvor hurtigt – da det kan koste dig dyrt med en langsom hjemmeside.

 Hos Heimdall Nordic kan du få en skræddersyet løsning til netop DIN hjemmeside.

MINIMER REQUESTS

Vi tilbyder hos Heimdall Nordic komprimering af HTML, CSS og Javascript, optimering af dit cache plugin, oprydning af gammel kode på hjemmesiden, optimering af selve serveren, og meget andet! 

En hastighedsoptimeret hjemmeside skaber flere leads og vil give din hjemmeside en bedre konverteringsrate, da du ikke på forhånd vil miste en masse potentielle kunder, grundet et langsomt website.

TOP TUNET WEBSITE

Udover at din hjemmeside vil have de bedste forudsætninger for at få flere leads, vil hele brugeroplevelsen for din hjemmesides besøgende også øges markant. 

Du vil med andre ord få en hastighedsoptimeret hjemmeside, som dine besøgende vil kunne navigere rundt på, uden en langsom loading tid.

 Her er det vigtigt at have fokus på UX’en for dine brugere i samspil med SEO’en.

TING DU SKAL GØRE FOR AT FÅ EN LYNHURTIG WEBSITE

Vi anbefaler alle hjemmesider, at de komprimerer deres billeder, således at filerne bliver mindre og hjemmesiden derfor vil loade hurtigere. Foruden dette anbefales det at benytte sig af lazy load, hvilket indebærer, at der kun loades de filer, som den besøgende kigger på. På denne måde vil du med få tiltag kunne hastighedsoptimere din hjemmeside.

Udover hastighedsoptimering af din hjemmeside tilbyder vi også konverteringsoptimering, hvilket kan vise sig at være en meget værdifuld proces for din virksomhed at fokusere på.

VI FINJUSTERER DIN WEBHASTIGHED!

Hastighedsoptimering: En af de mest kritiske faktorer for en potentiel kunde forlader din hjemmeside er loadingtiden. Er din hjemmeside ikke hastighedsptimeret og loader indenfor de anbefalede 0-1,5 sekund, kan du ende med at tabe en masse potentielle kunder, før de overhovedet har stiftet bekendtskab med selve hjemmesiden. Det ville være ærgerligt, ville det ikke?

Vi hjælper dig med hastighedsoptimering af din hjemmeside, så du i fremtiden ikke vil have tabt kampen om kunden på forhånd, grundet den potentielle kunde syntes din hjemmeside loadede for langsomt. Men det er ikke kun dine besøgende, der vil elske en hastighedsoptimeret hjemmeside, det vil Google bestemt også!

Hastighedsoptimering – Har du råd til andet?

Hastighedsoptimering er en af de primære faktorer for at skabe en succesful online forretning. Langsomme loading-tider på en webshop kan ødelægge virksomhedens bundlinje, da irritationen over at skulle vente på at de forskellige sider på webshoppen loader får de besøgende til at finde en anden webshop. I den digitale verden er besøgendes tålmodighed meget kort!

Hvad er hjemmesidehastighed?

Sidehastighed referer til hvor lang tid det tager en side, eller specifikt indhold på en side, at loade og blive fremvist for den besøgende. Det er altså tiden fra, at en besøgende klikker på et link, til at hele siden med alt sin indhold bliver vist for den besøgende.

Når det gælder sidehastighed i forhold til oplevelsen for de besøgende, er der to vigtige faktorer at tænke over:

 1. Den totale tid det tager, fra at man klikker på et link, til at man kan se hele siden.
 2. Hvad den besøgende ser imens siden loader – Er der lavet et flot design som bliver vist imens siden loader?

Udover oplevelsen for den besøgende, er hjemmesidehastighed også enormt vigtigt for hjemmesidens rangeringer i de forskellige søgemaskiner. Søgemaskinerne bruger forskellige ting til at rangere hjemmeside, som f.eks.: sidehastighed, brugeroplevelse, layout, indhold, osv. Her er sidehastighed en af de absolut vigtigste faktorer, når det gælder søgemaskiner, hvilket gør hastighedsoptimering essentiel.

Hvor langsom må en hjemmeside være?

Hvis det tager længere tid for en side at loade end at blinke med øjet, så begynder det allerede at være negativt for hjemmesiden. Ingeniører ved Google fandt ud af, at en loading-tid på bare 0,4 sekunder faktisk er lang nok til, at det kan få brugere til at benytte sig af hjemmesiden i kortere tid.

En tommelfingerregel er, at 0,25 sekunders loading-tid er den magiske tid, man skal gå efter.

Ulemper ved en langsom hjemmeside

Der er flere forskellige ulemper ved at have en langsom hjemmeside. I mange studier er man kommet frem til at hele 25% vil forlade en hjemmeside, hvis bare loading-tiden er på mere end 4 sekunder. Næsten halvdelen (46%) siger, at de ikke vil besøge hjemmesider igen, som har været langsomme. Som hjemmesideejere har du kun 5 sekunder til at vække en interesse hos din besøgende og så er det naturligvis træls at bruge det meste af de 5 sekunder bare på at loade. Hvert eneste ekstra sekund det tager for en webshops sider at loade, bliver der tabt enormt meget omsætning.

Næsten halvdelen (47%) af online kunder forventer loading-tider på mindre end 2 sekunder. 40% siger, at de vil forlade en hjemmeside, hvis de har ventet i mere end 3 sekunder. Der er altså med andre ord ikke nogen tvivl om, at en hjemmesides hastighed er enormt vigtigt, for du risikerer at miste meget omsætning uden ordentlig hastighedsoptimering.

Fordele ved en hurtig hjemmeside

Jo hurtigere en webshop man har, jo mere vil man automatisk også sælge. Først og fremmest vil hurtigere loading-tider naturligvis føre til en bedre oplevelse for de besøgende, hvilket altid er en god ting. I et stort studie med Walmart viste det sig, at for hvert sekund de kunne forbedre deres loading-tider, steg deres konverteringsrate med 2%. Det vil altså sige, at man ved at gøre sin hjemmeside hurtigere skaber en bedre oplevelse for den besøgende og samtidigt øger omsætningen.

Hjemmesidehastighed påvirker virksomhedssucces

 • Hjemmesidehastighed påvirker omsætningen

Der er selvfølgelig ikke nogen tvivl om, at kundeservice og produktkvalitet er ekstremt vigtigt for at opbygge en høj omsætning. Når det gælder online shopping, er hastigheden af ens hjemmeside dog også enormt vigtigt, da man hurtigt vil miste meget omsætning med en langsom hjemmeside. Næsten 50% forlader hjemmesider, som tager længere tid end 3 sekunder at loade. Det vil altså sige, at man med en langsom hjemmeside hurtigt kan miste 50% af de potentielle kunder der besøger ens hjemmeside!

 • Hjemmesidehastighed påvirker konverteringer

Konverteringsoptimering er også enormt vigtigt for enhver online forretning. Konverteringsoptimering går helt simpelt ud på at få så mange af dem der besøger ens hjemmeside til at foretage en konvertering og uden hastighedsoptimering lider konverteringerne. Hastigheden af ens hjemmeside har en stor effekt på ens konverteringsrate, og derfor en vigtig faktor når det gælder konverteringsoptimering.

 • Hjemmesidehastighed påvirker kundeengagement

Hvis en hjemmeside er langsom blive vi meget hurtig uinteresseret, og begynder at fokusere på noget andet. Med en hurtig hjemmeside, der har et flot design, kan man holde sine besøgende engageret i væsentligt længere tid, hvilket i sidste ende også vil medføre at flere ender med at lægge en ordre. I den digitale tidsalder vi lever i, skal det hele gå meget hurtigt, og du skal ikke forvente at dem der besøger din hjemmeside, er tålmodige.

 • Hjemmesidehastighed påvirker brugervenlighed

Hvor hurtig ens hjemmeside er til at loade, er også vigtigt, for at gøre hjemmesiden så brugervenlig som overhovedet mulig. Forholdet mellem en hjemmesides brugervenlighed og kundeloyalitet kan findes i forskellige KPI’er som loading-tider, sidehastighed og hvor interaktiv ens hjemmeside er. Ved at levere en brugervenlig hjemmeside, som også er super hurtig, har man en langt større sandsynlighed for at skabe loyale online kunder.

Typiske fejl der påvirker hjemmesidehastighed negativt

Den digitale verden er ekstremt konkurrencepræget og kun de virksomheder, der er ekstremt gode til at optimere og vedligeholde deres hjemmeside, vinder. Det er altafgørende at holde sin hjemmeside opdateret, hurtig og optimeret. Af denne årsag bruger næsten alle virksomhedsejere også meget tid på at sikre en høj hastighed af deres hjemmeside, men på trods af dette bliver mange forskellige fejl ofte overset, hvilket ødelægger ens loading-tider. Her er nogle typiske fejl, der påvirker din hjemmesides hastighed negativt.

 • Dårlig Web Hosting Tjeneste

Med over 2 milliarder online hjemmesider i 2021, er der et kæmpe udvalg af forskellige hosting muligheder. Med så mange mennesker overalt på jorden der gerne vil lave en hjemmeside, er der også opstået et stort behov for web hosting tjenester, som er så billige som overhovedet muligt. Det har også medført, at der er mange tjenester på markedet, som er villige til at give en dårligere service og kvalitet mod at kunne placere sig konkurrencedygtigt på markedet i forhold til deres priser.

Derfor er der også i dag mange web hosting tjenester på markedet, som er super billige og derfor godt kan virke som det bedste valg. Når du skal starte en hjemmeside, er det dog vigtigt, at du tænker dig ekstra godt om ved valg af sådan en tjeneste. I det lange løb kan det ofte godt betale sig at betale lidt mere om måneden mod at gøre brug af en god web hosting tjeneste. De billigere løsninger vil typisk også give dig en langsommere hjemmeside og færre muligheder, hvilket som sagt kan have en meget negativ effekt på, hvor meget trafik du kan genere på din hjemmeside.

 • For mange plugins eller widgets

Når man sidder og laver en hjemmeside, vil man hurtigt opdage, at der er uendeligt mange forskellige plugins og widgets, man kan tilføje til sin hjemmeside. Mange af disse plugins og widgets ser super flotte ud og lover en masse resultater og der er også rigtigt mange af dem, som kan være en god ide at installere på sin hjemmeside. Der er dog det problem, at man hurtigt kan ende med at installere alt for mange forskellige små plugins og widgets på sin hjemmeside og alle disse bidrager til langsommere loading-tider. Det er derfor altid bedre at udvælge nogle få vigtige plugins og widgets til sin hjemmeside og sørge for at man ikke ender med alt fylde hele sin hjemmeside op med sådanne features.

 • For mange reklamer eller eksterne tjenester

Med en hjemmeside er målet naturligvis som regel at tjene penge. Hvis man har en webshop, skabes denne omsætning ved at sælge produkter eller tjenester. Der er dog også mange muligheder for at tjene penge med hjemmesider der ikke sælger et produkt, men til gengæld sælger reklamepladser på hjemmesiden.

Hvis du har en hjemmeside, der udgiver artikler og generer mange månedlige besøgende, kan det være meget fristende at fylde denne hjemmeside op med så mange reklamer som muligt, for at tjene så mange reklamepenge som muligt. Her er det dog igen vigtigt at huske på, at for mange reklamer eller andre eksterne tjenester på ens hjemmeside vil gøre hjemmesiden langsommere. Hvis man fylder hele sin hjemmeside op med reklamer, kan det faktisk medføre et betydeligt fald i hjemmesidens hastighed, hvilket derfor også vil resultere i at man tjenere færre penge pr. reklame, da besøgende forlader hjemmesiden grundet dens langsomme loading-tider.

Derfor handler det om at finde den rigtige mængde reklamer, hvor man tjener gode penge, men ikke påvirker sin hjemmesides loading-tider for meget.

 • Langsomme hjemmesidetemaer

Når du skal opbygge en hjemmeside, vil du også hurtigt opdage hvor mange forskellige og flotte hjemmesidetemaer der er at vælge imellem. Mange af disse temaer får dig dog i den fælde, at på trods af at de er enormt flotte at se på og ser super professionelle ud, så er der ikke taget højde for loading-tider. Dem der har designet disse temaer vil jo bare overtale dig til at købe deres tema ved at gøre det så flot som muligt, og så kan de groft sagt faktisk være ligeglade med hvor hurtig hjemmesiden rent faktisk er.

Derfor er det også vigtigt, at du tænker hastighed og loading-tider ind i det tema du vælger at benytte dig af.

Hvordan du kan hastighedsoptimere din hjemmeside

Det tager lang tid og hårdt arbejde at opbygge en god hjemmeside, og der er altid et eller andet man kan forbedre. Der er mange forskellige ting, man kan gøre for at hastighedsoptimere sin hjemmeside, men det første og bedste råd er at holde en minimalistisk tilgang til din hjemmeside og undgå unødvendigt indhold på din hjemmeside. Her er nogle forskellige ting du kan gøre for at foretage hastighedsoptimering din hjemmeside:

 1. Billede optimering

Billeder påvirker hastigheden af ens hjemmeside enormt meget. I gennemsnit fylder billeder 66% af en hjemmesides totale vægt, så der er meget plads til at optimere, når det gælder billeder. Selvfølgelig skal man ikke bare slette alle sine billeder – billeder er også en vigtig del af ens hjemmeside og er med til at gøre den flot og professionel. Det handler om at forsøge at minimere den negative effekt billeder har på ens loading-tider. Nogle ting man kan gøre er:

 • Vælge de rigtige formater
 • Vælge de rigtige størrelser
 • Komprimere billederne
 • Undgå unødvendigt mange billeder
 • Optimering af CSS Kode og levering

For at kunne optimere CSS koder og leveringen af disse, kræver det selvfølgelig, at man har noget erfaring inden for kodning. Er du god til at kode er der dog enormt meget at optimere på. Her er nogle eksempler på hvad man kan gøre:

 • Reducer størrelsen af ens kodning
 • Minimer vægten af din CSS-kode
 • Positioner din kode rigtigt
 • Udnyt hastighedsoptimerende leveringsteknikker
 • Plugins – Jo færre jo bedre

Plugins og widgets har en kæmpe effekt på hvor hurtig ens hjemmeside er. Mange laver den fejl at installere alt for mange plugins og widgets. Derfor er en god tommelfingerregel at jo færre plugins og widgets, jo bedre. Når det så er sagt, betyder det selvfølgelig ikke, at du slet ikke skal bruge plugins og widgets. Der findes mange gode plugins, som kan gøre brugeroplevelsen bedre eller endda er lavet til at gøre din side hurtigere. Bare undgå at installere unødvendige plugins og widgets.

 • Minimer WordPress revisioner

En af de gode features WordPress har at tilbyde er, at WordPress automatisk holder styr på alt indhold du laver og eventuelle ændringer, du laver ved det indhold. Det betyder også, at man hurtigt kan have enormt mange WordPress revisioner liggende gemt i sin hjemmeside. Hvis f.eks. du har 100 blogindlæg, og du har opdateret hvert blogindlæg 3 gange, så har du i realiteten 300 blogindlæg liggende gemt på din hjemmeside, på trods af at det kun er 100 som vises for dine besøgende. Derfor kan det også være en god ide at rydde op i sine WordPress revisioner en gang imellem.

FÅ ET TILBUD PÅ HASTIGHEDSOPTIMERING I DAG

Hastighedsoptimering

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser