FACEBOOK ADS

Den hurtigste vej til brandværdi & salg for dig!

DERFOR FACEBOOK ADS

Med mere end 2,6 milliarder mennesker der bruger Facebook hver måned og næsten 1,7 milliarder brugere hver dag, giver Facebook en unik mulighed for markedsføring til at udvide deres organiske indsats.

Problemet er, at med både en investering af tid og penge på linjen, er der ikke meget plads til tilsyn. Her kan vi hos Heimdall Nordic klare den del af din markedsføring og give dig en rapportering af hvordan det går med din facebook annoncering, så slipper du for at skulle være over det hele tiden.

Med vores hjælp til Facebook Ads får du

Hos os i Heimdall Nordic er vores største fokus DIG! Du skal være i hovedsædet og være med i processen når vi gør dig syyblig overfor dine nuværende og potentielle nye kunder. Vi arbejder målrettet med data og tror ikke på at man kommer nogle vegne med gætterier og hokus pokus. Vores primære mål er at sikre dig at du ikke fyrer for fuglene. Fordi som et nordjysk bureau ved vi om nogen at “man ska’ ha’ nå’et for pengen'”!

Sådan opsætter du facebook ads

Når du opretter en betalt Facebook annonce, er der mange ting, som du skal have styr på. Målretter du mod de rigtige mennesker? Er dine billeddimensioner til at skalere? Kører du den rigtige type annonce? Dette kan godt blive uoverskueligt og derfor har vi udarbejdet udarbejdet en guide, så du ved, hvordan du får mest muligt ud af din Facebook annoncering.

facebook-ads-annoncering-heimdall-nordic

Forstå annoncestrukturen

Facebook tilbyder en række betalte annonceindstillinger og placeringer, men alle annoncer kan opdeles i tre elementer:

1. Kampagner Kampagnen huser alle dine aktiver.

2. Annoncesæt Hvis du målretter mod separate målgrupper med forskellige karakteristika, skal du have et individuelt annoncesæt for hver.

3. Annoncer Dine faktiske annoncer lever inden for dine annoncesæt. Hvert annoncesæt kan indeholde en række annoncer, der varierer i farve, kopi, billeder osv.

Med disse udtryk beskrevet, kan vi gå i gang med at beskrive de elementer, du skal have styr på for at oprette en succesfuld annonce!

Facebook Ads 1

BRUG AF FACEBOOK ANNONCERING

1. Opret en konto med Facebook Ads Manager
2. Opret en annonce via Facebooks Ads Manager
3. Vælg et mål
4. Vælg dit publikum
5. Indstil dit budget
6. Opret din annonce
7. Overvåg din annonces præstationsmålinger
8. Rapportering om Facebook-annonceeffektivitet

OPRET NEMT DIN FACEBOOK ADS ACCOUNT

Facebooks Ad Manager er et sofistikeret værktøj, der giver dig et overblik over alle dine kampagner.

På forhånd fremhæver værktøjet et estimat over, hvor meget du bruger hver dag. Dashboardet er organiseret efter kolonner, hvilket gør det nemt at filtrere gennem dine annoncer, så du kan oprette en brugerdefineret visning af dine resultater.

Nøglenumre som rækkevidde, frekvens og omkostninger er let tilgængelige, hvilket gør rapportering om ydeevne overskueligt og nemt.

Din Komplette Guide Til Facebook Ads

Forestil dig et markedsføringsværktøj, som kan hjælpe dig med at markedsføre din virksomhed for din ideelle kunde, baseret på hvad de synes om, hvilke hobbyer og interesser de har, deres indkomstniveau og meget mere. Med andre ord et markedsføringsværktøj, som sparer dig for tid og penge ved at give dig muligheden for at markedsføre dig foran dem, der har størst sandsynlighed for at ville købe det, du sælger.

Det er lige præcis hvad Facebook tilbyder med Facebook Ads. Med Facebooks annonceplatform kan du nemlig lave ekstremt målrettede markedsføringskampagner til super lave priser. Næsten alle e-commerce-iværksættere og -virksomheder benytter sig af Facebook til markedsføring den dag i dag, da Facebook både er oplagt til virksomheder med et stort budget og nye virksomheder med et minimalt budget.

Enhver kan vokse sin virksomhed med Facebook Ads, hvis man er villig til at sætte sig ned og lære, hvordan man bruger Facebook Ads på optimal vis. I denne artikel vil vi gå i dybden med hvad det er der gør Facebook til så populær en annonceplatform og hvad du kan gøre for at tage del af denne markedsføringsplatform.

Hvorfor bruge Facebook til markedsføring?

Den dag i dag er der uendeligt mange forskellige måder man kan markedsføre sin virksomhed på. Derfor kan det også være et svært valg, hvilken platform man skal bruge til at foretage sin markedsføring på. Der er tre forskellige primære årsager til, at Facebook er en platform, man næsten bliver nødt til at vælge, og det er:

Gør brug af Facebooks kæmpe brugerbase

Facebook er, som du nok allerede ved, en gigantisk online social platform med mere end to milliarder aktive brugere hver eneste måned. Det er efterhånden meget sjældent, at man møder en, der ikke har en Facebookkonto. Det, at næsten alle har en Facebookkonto og bruger den aktivt, er naturligvis enormt værdifuldt for dig som en virksomhed, der gerne vil markedsføre sig selv. På Facebook har du en enkelt platform, hvor du kan nå hele Danmarks befolkning. Udover selve Facebook giver Facebook Ads platformen dig også adgang til Messenger og Instagram, som er to andre ekstremt populære online sociale platforme. Kort sagt er det altså en stor fordel, at du igennem Facebook Ads kan markedsføre dig til en gigantisk brugerbase.

Markedsføringskampagner der er enormt målrettet

En anden kæmpestor fordel ved Facebook Ads er, at du kan lave markedsføringskampagner, der er ekstremt målrettet helt ned til meget små detaljer. Facebook er jo en platform, der er designet til, at du kan dele personlige opdateringer, data og informationer med dit netværk. Facebook gemmer naturligvis alt den information, som de overhovedet kan få fingrene i om hver eneste bruger, fordi det så giver dem ekstremt detaljeret profiler, hvilket gør det muligt for virksomheder at lave meget målrettet kampagner. Her kan virksomheder f.eks. sætte en kampagne til at dukke op for folk baseret på demografik, interesser og adfærd.

Skabe brandopmærksomhed

Sidst men ikke mindst, er Facebook en fantastisk platform til at skabe brandopmærksomhed. Næsten alle virksomheder, specielt online virksomheder, har en Facebook og Instagram profil, som de kan bruge til at markedsføre og komme tættere på deres potentielle kunder. Med Facebook Ads kan du naturligvis booste dit følgertal, samt engagere dine kunder og følgere. Med Facebook Ads kan man altså på en meget effektiv måde, både tidsmæssigt og omkostningsmæssigt, skabe brandopmærksomhed.

Forskellige Typer af Facebook Reklamer

Når du beslutter dig for at gøre brug af Facebook Ads vil det hurtigt gå op for dig, at der er enormt mange forskellige valgmuligheder, når det kommer til typer af Facebook reklamer. Det er selvfølgelig vigtigt at skabe en effektiv og høj-kvalitets kampagne og man kan sagtens have succes med alle de forskellige typer af Facebook reklamer.

Billede

Den første type reklame er billedreklamer og disse er standarden af Facebook Ads. Med en billedreklame kan man lave en meget simpel reklame, som kan fremhæve et brand eller produkt. Billedreklamer en af de mest effektive af alle de forskellige reklameformater. I mange studier har man fundet frem til, at forskellige serier af billedreklamer faktisk gør det bedre end de andre typer reklamer.

Billedreklamer er specielt gode, hvis du vil skabe en reklame lynhurtigt og ikke har et specielt stort budget. Der er mange forskellige måder at sætte en billedreklame op på. Det kan være et opslag, du har lavet tidligere, som du ”booster” eller en helt ny billedkampagne du skaber i Facebook Ads Manager.

Video

Med videoreklamer kan du lave videoer, der viser dit produkt eller brand og her får du muligheden for virkeligt at fange seerens opmærksomhed. Du kan lave en helt ny videoreklame gennem Facebook Ads Manager, eller ”booste” en video, som du tidligere har uploadet på din Instagram eller Facebookside. Det primære mål med Facebook videoreklamer er typiske at fortælle om specielle features, ens produkt har eller fortælle mere om dit brands historie. Med korte videoer, der ikke varer mere end 15 sekunder, kan du fange din målgruppes opmærksomhed og holde dem engageret. Du skal altid sørge for at have en klar CTA (call-to-action) i slutningen af en video.

Karrusel

Med karruselreklamer kan du inkludere op til 10 billeder eller videoer i en enkelt reklame, hver med sit eget link. Dem, der ser denne reklame, kan så rulle igennem karruselreklamen ved at ”swipe” til højre eller venstre.

Typisk bruges karruselreklamer til at:

 • Fremhæve flere forskellige produkter og linke til forskellige produktsider
 • Fremvise forskellige vinkler på et enkelt produkt
 • Forklare en proces – F.eks. hvordan man bruger en app
 • Fremvise et stort billede på tværs af mange forskellige billeder for at skabe en mere opmærksomhedstagende oplevelse.

Kollektion

Med en kollektionsreklame kan du vise en hel kollektion af produkter frem. Denne type reklame gør det nemt for seeren at kigge de forskellige produkter igennem, samt at købe dem hvis interessen er der. Typisk består sådan en reklame af et stort billede, eller video, og så en masse små billeder nedenunder med andre produkter fra kollektionen.

For at bruge Facebook Ads Manager skal du have en Facebook-forretningsside. Dette skyldes, at du ikke kan køre annoncer gennem personlige profiler.

Følg derefter disse trin:

 • Gå til siden: https://www.facebook.com/business/tools/ads-manager.
 • Klik på knappen, der siger “Gå til Ads Manager”.
 • Bekræft dine oplysninger på siden med opsætning af annoncekontoen.
 • Opsæt din betalingsmetode.
 • Gem ændringer.

Når den er oprettet, bliver Ads Manager kontrolcenteret for dine Facebook-annoncer.

Start med at oprette en annonce via Facebooks Ads Manager.

Når du har logget ind på Ads Manager, vil du se et effektivitetsdashboard, hvor alle dine kampagner, annoncesæt og annoncer vises inklusiv de resultater, de har ført til din Facebook-side. Medmindre du allerede har oprettet en annonce til din Facebook-side, er dette dashboard tomt.

For at oprette en ny kampagne, et annoncesæt eller en annonce gennem Facebook Ad Manager skal du gå til den type annonce, du vil oprette og klikke på den grønne “Opret” -knap længst til venstre for disse annoncetyper.

Vælg et mål

Facebooks Ads Manager er, ligesom mange sociale medieannonceringsnetværk, designet med dit kampagnemål i fokus. Inden du kommer i gang, beder Ads Manager dig om at vælge et mål for din kampagne:

Der er 11 forskellige mål at vælge imellem. Listen inkluderer alt fra generel brandbevidsthed til installation af din app og til stigende trafik til din onlinebutik.

Ved at vælge et af disse mål giver du Facebook en bedre idé om, hvad du gerne vil gøre, så de kan præsentere dig for de bedst egnede annonceindstillinger. Facebooks annonceindstillinger inkluderer:

 • Brandbevidsthed
 • Rækkevidde
 • Websteds trafik
 • Interagerende
 • Appinstallationer
 • Video visninger
 • Lead generation
 • Beskeder
 • Konverteringer
 • Katalog salg
 • Gemme trafik

Lad os sige, af hensyn til dette blogindlæg søger du at få mere trafik til dit websted. Når du vælger denne mulighed, beder Facebook dig om at indtaste den URL, du vil promovere. Hvis du bruger marketingautomationssoftware, skal du sørge for at oprette en unik sporings-URL med UTM-parametre til dette for at sikre, at du er i stand til at holde styr på trafik og konverteringer fra denne annonce.

Når det er valgt, viser Facebook derefter den annonceindstilling, der giver mest mening med hensyn til at nå dette mål.

Vælg dit publikum

Dit næste trin er at vælge din målgruppe – du kan gøre dette for hvert annoncesæt, der hører til den samme kampagne. Hvis du lige er begyndt med betalt annoncering på Facebook, er det sandsynligt, at du bliver nødt til at eksperimentere med flere forskellige målretningsindstillinger, indtil du når et publikum, der passer helt rigtigt.

For at hjælpe dig med at indsnævre dit fokus ledsages Facebooks målretningskriterier af en målgruppes definitionsmåler. Dette værktøj – placeret til højre for målgruppemålretningsfelterne – tager alle dine valgte faktorer i betragtning for at komme med en potentielt rækkevidde.

Hvis du vakler mellem at vælge et bestemt publikum frem for et bredt publikum, skal du overveje dit mål. Hvis du ønsker at skabe trafik, vil du sandsynligvis fokusere på den type mennesker, du ved vil være interesseret i dit tilbud. Men hvis du ønsker at opbygge brandbevidsthed eller fremme et bredt tiltalende tilbud, kan du fokusere på et mere generelt publikum.

Facebooks indbyggede målretning er enorm, herunder muligheder som:

 • Beliggenhed
 • Alder
 • Køn
 • Sprog
 • Forhold
 • Uddannelse
 • Arbejde
 • Finansiel
 • Hjem
 • Etnicitet
 • Generation
 • Forældre
 • Politik (kun USA)
 • Livsbegivenheder
 • Interesser
 • Adfærd
 • Forbindelser

Du har også mulighed for at vælge en brugerdefineret målgruppe – dette giver dig mulighed for at målrette mod folk på Facebook, der er i din virksomheds kontaktdatabase, besøgte en side på dit websted, der har en sporingspixel, eller bruger din app eller dit spil. For at lære mere om, hvordan du opretter en brugerdefineret målgruppe på Facebook, skal du tjekke disse instruktioner. (Og for mere information om disse kriterier, besøg denne Facebook-målretningsressource.)

Når du først har fundet en gruppe, der reagerer godt på dine annoncer, giver Facebook dig mulighed for at gemme disse målgrupper, som skal bruges igen senere – så du behøver muligvis ikke at dykke ned i dette trin, når du har kørt Facebook-annoncer i et stykke tid.

Indstil dit budget.

Facebook giver dig mulighed for at indstille enten et dagligt budget eller et levetidsbudget. Sådan adskiller de sig fra hinanden:

 • Daglige budget. Hvis du ønsker, at din annonce skal køre kontinuerligt hele dagen, er dette den mulighed, du vil gå efter. Brug af et dagligt budget betyder, at Facebook sikrer at du når dit maks udgifter pr. Dag. Husk, at det mindste daglige budget for et annoncesæt er $ 1,00 USD og skal være mindst 2 gange din CPC.
 • Livstidsbudget. Hvis du ønsker at køre din annonce i en bestemt tidsperiode, skal du vælge levetidsbudget. Dette betyder, at Facebook vil sikre, at dit budgetterede forbrug bliver indfriet over den tidsperiode, som du har angivet til annoncen skal køre.

For yderligere at specificere din budgettering skal du gå til de avancerede muligheder. Dette afsnit giver dig mulighed for at specificere et par ting:

Tidsplan

Vælg om du vil have din kampagne til at køre med det samme og kontinuerligt, eller om du vil tilpasse start- og slutdatoer. Du kan også indstille parametre, så dine annoncer kun vises i bestemte timer og ugedage.

Optimering og prisfastsættelse

Vælg, om du vil byde på dit mål, klik eller visninger. (Dette vil ændre, hvordan din annonce vises og betales for.) Ved at gøre dette betaler du for, at din annonce vises for folk inden for din målgruppe, der er mere tilbøjelige til at gennemføre den ønskede handling, men Facebook vil kontrollere, hvad dit maksimale bud er.

Hvis du ikke ønsker, at Facebook skal indstille optimale bud til dig, skal du vælge manuel budgivning. Denne mulighed giver dig fuld kontrol over, hvor meget du er villig til at betale pr. afsluttet handling. Facebook giver dog et foreslået bud baseret på andre annoncøres adfærd for at give dig en fornemmelse af, hvad du skal skyde efter.

Levering

Leveringstype falder ind under to kategorier: standard og accelereret. Standardlevering viser dine annoncer hele dagen, mens accelereret levering hjælper dig med hurtigt at nå en målgruppe for tidsfølsomme annoncer (Bemærk: denne mulighed kræver manuel budpris).

Opret din annonce.

Hvordan vil du have din annonce til at se ud? Det hele afhænger af dit oprindelige mål.

Hvis du ønsker at øge antallet af klik på dit websted, vil Facebooks Ad Manager foreslå klik til webstedets annonceindstillinger.
Denne annonceindstilling er opdelt i to formater: Links og karruseller. I virkligheden betyder det blot, om du enten vil vise en enkelt billedannonce (Links) eller en flerbilledannonce (Carousel) med tre til fem rullebilleder uden yderligere omkostninger.

Når du har valgt mellem de to, skal du uploade dine kreative aktiver. Det er vigtigt at bemærke, at for hver type annonce kræver Facebook, at brugerne overholder bestemte designkriterier.

For enkeltbilledannoncer beder Facebook, at brugerne overholder følgende designanbefalinger:

 • Tekst: 125 tegn
 • Annonceoverskrift: 25 tegn
 • Billedforhold: 1,91: 1
 • Billedopløsning (inklusiv CTA): 1080 x 1080 pixels

For karruselannoncer giver Facebook følgende designanbefalinger:

 • Tekst: 125 tegn
 • Annonceoverskrift: 40 tegn
 • Billedforhold: 1: 1
 • Anbefalet billedstørrelse: 1080 x 1080 pixels
 • Linkbeskrivelse: 20 tegn

Der har tidligere været begrænsning på, hvor meget tekst et annonceringsbillede må indeholde – 20% – men dette har man nu afskaffet hos Facebook. Det er dog stadig en god ide, at holde dit billede så overskueligt so muligt med så lidt tekst som muligt.

Husk, at dette er annoncemulighederne for målet “Trafik”.

Hvis du valgte “boost dine indlæg”, vil du blive præsenteret for forskellige annonceindstillinger, f.eks. Page Post Engagement: Photo-annonce. Denne annonce har et unikt sæt designanbefalinger.

Når du har valgt en annoncetype, beder Ads Manager dig om at identificere, hvordan du vil vise din annonce. De muligheder, de giver, er som følger: Desktop News Feed, Mobile News Feed og Desktop Right Column. Vær opmærksom på, at hvis din annonce ikke er knyttet til en Facebook-side, kan du kun køre Desktop Right Column-annoncer.

Overvåg din annonces præstationsmålinger.

Når dine annoncer vises, skal du holde øje med, hvordan de klarer sig. For at se deres resultater skal du kigge to steder: Facebook Ad Manager og din marketingsoftware.

Ifølge Facebook er her nogle af de vigtigste parametre at kigge på (og deres definitioner):

 • Ydeevne. Kan tilpasses yderligere for at omfatte parametre som resultater, rækkevidde, hyppighed og visninger
 • Interagerende. Kan tilpasses yderligere for at omfatte parametre som side-likes, side-engagement og post-engagement
 • Videoer. Kan tilpasses yderligere for at inkludere parametre som videovisninger og gns. % af videoen set
 • Internet side. Kan tilpasses yderligere for at omfatte parametre som webstedshandlinger (alle), kasser, betalingsoplysninger, køb og tilføjelse til indkøbskurv
 • Apps. Kan yderligere tilpasses til at omfatte parametre som appinstallationer, appengagement, kreditforbrug, mobilapphandlinger og pris pr. Appengagement
 • Begivenheder. Kan yderligere tilpasses til at omfatte parametre som hændelsessvar og pris pr. Hændelsessvar
 • Klik. Kan yderligere tilpasses til at omfatte parametre som klik, unikke klik, CTR (klikrate) og CPC (pris pr. Klik)
 • Indstillinger. Kan yderligere tilpasses til at omfatte parametre som startdato, slutdato, annoncesætnavn, annonce-id, levering, bud og mål

Uanset hvilken af ​​disse parametre du bruger til at måle succesen med din annonceringsindsats, kan du finde dataene i Ads Manager.

Når du analyserer, skal du tænke på din data i fire hovedmåder, afhængigt af hvor detaljeret du vil gå:

 • Kontoniveauet
 • Kampagneniveau
 • Annonceniveauet
 • Annonceniveauet

Kontoniveauet

Dette giver et godt overblik over effektiviteten på tværs af alle kampagner.

Blot gå til annonceadministratoren og klik på kontooversigt. Derefter kan du tilpasse de parametre, du vil se detaljerede tidsintervaller med mere.

Kampagnen, annoncesættet eller annonceniveauet

Du kan blive langt mere specifik med din analyse ved at kontrollere effektiviteten af ​​kampagner og endda ned til individuelle annoncer. Dette kan hjælpe dig med at finde ud af, hvilke meddelelser og målgrupper, som fungerer bedst.

Alt hvad du skal gøre er at gå til fanerne Kampagner, Annoncesæt eller Annoncer ved siden af ​​Kontooversigt i annoncemanageren.

Rapportering om Facebook-annonceeffektivitet.

Du kan modtage brugerdefinerede rapporter via e-mail. Sådan sættes det op:

 • Gå til Analyser og rapporter gennem den øverste hovedmenu.
 • Vælg Annoncerapportering.
 • Vælg Opret brugerdefineret rapport.
 • Vælg og åbn en gemt rapport.
 • Vælg Gem som ud for gem-ikonet. Giv din rapport et navn, og tjek Planlæg e-mail.
 • Følg vejledningen for at redigere og bekræfte dine rapporteringsindstillinger.

Der er helt sikkert mange detaljer, som skal holdes styr på, når du planlægger en betalt Facebook-annonce og det er vigtigt, at du ikke mister overblikket af det store billede. Rapportering om klik og konverteringer fra Facebook er vigtig. Men hvis du bruger webadresser med specifikke UTM-koder, har du en mulighed for at måle dine annonces fulde tragteffektivitet ved hjælp af din marketingsoftware.

Sporings-URL’er hjælper din marketingsoftware med at holde styr på, hvor mange kundeemner eller endnu bedre, hvor mange kunder du har fået ved din annonceringsindsats. Disse oplysninger er nyttige til vurdering af afkastet for denne kilde og kan bruges til at informere din overordnede Facebook-marketingstrategi.

Du kan oprette unikke sporingskoder til din Facebook-kampagne ved at navigere til Tracking URL Builder på startsiden for rapporter. Alt du skal gøre er at tilslutte URL’en, vedhæfte en kampagne og vælge den kilde, som URL’en skal tilskrives i din kilderapport. Når din annonce er startet, og du begynder at få trafik og konverteringer på dit websted, kan du nemt spore, hvor mange besøg, kontakter og kunder du genererer.

Nu hvor du ved, hvordan du opretter en annonce, er det tid til at oprette en af ​​dine egne, så du kan sprede brandbevidsthed på Facebook og generere trafik og kundeemner fra dine ideelle udsigter på platformen.