KONVERTERINGSOPTIMERING

Få flere leads og sørg for de bliver til kunder!

Hvad er konverteringsoptimering?

Konverteringsoptimering (CRO – Conversion Rate Optimization) er den systematiske proces af at øge procentdelen af din hjemmesides besøgende, der foretager en ønsket handling. Det kan f.eks. være at købe et produkt, udfylde en formular, eller noget helt andet. Konverteringsoptimeringsprocessen involverer en forståelse for, hvordan dem der besøger din hjemmeside, bruger din hjemmeside, hvilke handlinger de laver på hjemmesiden, og hvilke barrierer der stopper dem fra at gennemføre en konvertering.

Helt simpelt forklaret går det ud på at konvertere dine besøgende til kunder når de er varme leads på dit website eller din webshop. Det kan også være at få nogle flere til at tilmelde sig nyhedsbrev eller blive kontaktet – generelt er det faktisk bare at få udnyttet den trafik der i forvejen kommer ind på en bedre måde. Mange besøgende er jo fedt, men det er fedest når de køber noget, ik?

Konverteringsoptimering 1

Hvad er en konvertering?

En konvertering er et begreb eller en målsætning, som du selv bestemmer og en konvertering opnås altså, når en besøgende på din hjemmeside laver den handling, som du har defineret til at være en konvertering. Konverteringer kommer i mange forskellige former og størrelser. Hvis du f.eks. bruger en hjemmeside til at sælge produkter, så vil din typiske konvertering være i form af når der bliver generet et salg på din hjemmeside. Det vil altså sige, at når en kunde placerer en ordre, så tæller det som en konvertering, hvis det er det, du har besluttet, skal være en konvertering. Det er to overordnede forskellige typer konverteringer: makro- og mikrokonverteringer.

Eksempler på makro-konverteringer

  • Køb af et produkt fra siden
  • Forespørgsel af et tilbud
  • Abonnement til en given service

Eksempler på mikro-konverteringer

  • At skrive sig op til nyhedsbrev
  • At lave en konto
  • Tilføj et produkt til kassen

Hvad er en konverteringsratio?

Din sides konverteringsratio består af antallet af konverteringer landingssiden genererer, divideret med sidens totale mængde trafik. Hvis du kan konvertere en bruger, eller så mange af dine besøgene som muligt, om til at købe et produkt, så vil det naturligvis resultere i en øget omsætning for din virksomhed.

Det gode ved optimering af ens konverteringsratio er at den ikke kræver meget kapital i forhold til de resultater, det kan medføre.

Der er flere forskellige grunde til at konverteringsratio-optimering er vigtigt. Først og fremmest, er det vigtigt fordi det sænker dine omkostninger, der er forbundet med at skaffe nye kunder ved at få mere værdi fra seerne og brugerne, som du allerede har. Ved at optimere dine konverteringsrater kan du øge din omsætning på besøgende, få flere kunder og vokse din forretning.

Konverteringsoptimering 2

Lad os give dig et eksempel

Hvis en landingsside har en konverteringsrate på 10%, og landingssiden modtager 2000 besøgende om måneden, vil siden altså genere ca. 200 konverteringer per måned. Hvis konverteringsratioen kan forbedres til 15% ved at optimere forskellige dele af hjemmesiden, så vil mængden af konverteringer stige med 50% til 300 om måneden. Når det kommer til konverteringsoptimering, er der altid plads til forbedring og at øge konverteringer.

Eksempel: Hvis en landingsside har en konverteringsrate på 10%, og landingssiden modtager 2000 besøgende om måneden, vil siden altså genere ca. 200 konverteringer per måned. Hvis konverteringsratioen kan forbedres til 15% ved at optimere forskellige dele af hjemmesiden, så vil mængden af konverteringer stige med 50% til 300 om måneden. Når det kommer til konverteringsoptimering, er der altid plads til forbedring og at øge konverteringer.

Hvad er en god konverteringsratio?

Det er vigtigt først at sige, at det er et spørgsmål, der er meget svært at svare præcist på. Dette skyldes at konverteringsrationen altid vil være ekstremt påvirket af hvilken industri vi snakker om, hvilken kanal der sælges igennem, osv. Den gennemsnitslige konverteringsratio er dog på mellem 2-5%. Som et minimum skal din konverteringsratio altså ligge på 2,5%. Det svarer til, at cirka 2-3 personer skal købe et produkt hos dig ud af 100 besøgende. Har du en mindre konverteringsratio end 2% skal du altså virkelig arbejde din hjemmeside igennem, da det højst sandsynligt skyldes hjemmesidens design eller lignende.

4 Simple Fordele Ved Konverteringsoptimering

På trods af at det ikke er direkte relateret til at skaffe organisk trafik eller at ende højt i Google’s søgeresultater, så har konverteringsratio-optimering mange forskellige fordele for både SEO og din omsætning.

1

Forbedret kundeindsigt

Konverteringsratio-optimering går ud på at finde de rigtige kunder til din forretning. Bare det at skaffe flere mennesker til virksomheden er ikke det korrekte valg, hvis de nye ikke er de rigtige typer mennesker.

2

Bedre ”Return on Investment”

En højere konverteringsrate betyder, at du får mere ud af dine ressourcer. Ved at studere dine konverteringsrater og finde ud af hvordan du kan få mest muligt ud af det arbejde, du ligger i, så kan du også få flere konverteringer for færre penge og dermed en bedre ROI.

3

Bedre brugeroplevelse

Med konverteringsoptimering vil du studere, hvad der virker på din hjemmeside og gøre endnu mere af det. Samtidigt vil du minimere det på siden, som ikke virker. Disse to ting vil først og fremmest føre til flere konverteringer, men også til en bedre brugeroplevelse.

4

Øget troværdighed

Når du skal lave en konvertering, skal du i bund og grund få din besøgende til at stole så meget på din hjemmeside, at han/hun tør at dele sine kreditkort informationer, e-mail, osv., med din hjemmeside. De skal altså stole fuldt ud på hjemmesiden. Derfor er det enormt vigtigt, at du har en meget professional hjemmeside og med en god omgang konverteringsoptimering kan man hurtigt forbedre hjemmesiden.

Nøglen til succesfuld optimering

For at optimere dine konverteringsrater skal du selvfølgelig vide hvor der skal optimeres, hvad der skal optimeres og hvem du skal optimere for. Denne information er altafgørende for at kunne lave en succesfuld konverteringsoptimerings strategi.

Hvis du ikke sørger for at indsamle data, vil du blot træffe alle dine beslutninger baseret på gætteri og mavefølelser. Det kan også nogle gange hjælpe at følge sin mavefølelse, men du skal altid starte ud med at lave en grunding omgang research. Her er tre forskellige metoder, som man kan bruge til at lave sin konverteringsoptimerings strategi.

Konverteringsoptimering 3

DEN ANALYSTISKE METODE​

Denne metode er også kendt som den kvantitative dataanalyse og giver dig solide tal bag, hvordan besøgende rent faktisk bruger din side. Start ud med en god webanalyse platform som f.eks. Google Analytics. Herefter skal du tilføje sporing for dine konverteringer.

Brug af analyse-baseret konverteringsoptimering kan svare på vigtige spørgsmål om hvordan brugere benytter sig af din side. Kvantitativ analyse kan give information ligesom det følgende:

Konverteringsoptimering 4

MENNESKE METODEN

Det er enormt værdifuldt at foretage din kvantitative analyse først, hvis du har et stort websted med forskelligt indhold, da det fra et analytisk standpunkt fortæller dig, hvor du skal fokusere din indsats. Men nu hvor du ved, hvordan brugerne interagerer med dit websted, kan du se på, hvorfor de gør, som de gør og altså deres adfærd.

Denne folkefokuserede metode, kendt som kvalitativ dataanalyse, er langt mere subjektiv. Du skal bruge de kvantitative data, vi gik igennem ovenfor for at identificere, hvem du skal spørge. Du kan ikke optimere for alle brugere, så optimer til din ideelle bruger – det vil sige den bruger, det er vigtigst at have som kunde.

Måder du kan få disse data på:

  • Undersøgelser på hjemmesiden
  • Brugertests
  • Tilfredshedsundersøgelser

Kvalitativ analyse hjælper med at optimere til konverteringer ved at give oplysninger om brugere såsom:

  • Hvorfor engagerede de sig? Hvorfor besluttede de oprindeligt at besøge dit websted eller navigere til en bestemt side? Var det siden eller produktet, der appellerede til dem?
  • Hvad synes de, dit websted tilbyder, der adskiller dig fra konkurrenter? Findes der en funktion eller tjeneste fra din virksomhed, der gør et køb af dig til en bedre oplevelse end af dine konkurrenter?
  • Hvilke ord bruger de til at beskrive dine produkter eller tjenester, de adresserer? Hvordan vil de beskrive dit produkt eller din tjeneste til en ven?

Der er mange ting, som rå data alene ikke kan fortælle dig om, hvad der bragte en bruger til dit websted, eller hvordan man forbedrer deres brugeroplevelse. Men når du kombinerer disse oplysninger med dine analysedata, kan du få en meget bedre forståelse af de sider på dit websted, der giver de bedste muligheder for at optimere og engagere det publikum, du gerne vil målrette mod.

A/B Test for at optimere konverteringsratio

En populær og effektiv måde at lave konverteringsoptimering på er ved at gøre brug af en A/B test. En A/B test er hvor du tester to, tre, eller endnu flere, forskellige varianter af din side eller markedsføringskampagne op imod hinanden. Her vil du have variant A, som er den originale version. Derudover vil du så have variant B, C osv., som vil indeholde en række forskellige ændringer. Du kan så teste disse forskellige varianter op mod hinanden for at se, hvilken version der leder til flest mulige konverteringer.

Et godt eksempel kunne f.eks. være din produktside, som typisk er den man vil starte med at lave A/B splittests på. Her kan variant A af produktsiden så være den du har nu, og med de andre nye varianter kan du lave ændringer i form af layout, betalingsmetoder, produktbilleder, osv. Hvis du f.eks. har to varianter, A og B, vil du så sende 50% af dine besøgende til variant A og de sidste 50% til variant B. Efter noget tid vil dine data kunne vise dig, hvilken variant der har den højeste konverteringsratio, og dermed hvilken variant der bør være den, du bruger fremadrettet.

Fordelen ved dette er, at du kan teste din nye idé til en produktside af, inden du gør den til din faste produktside. Alternativt ville du blot ændre din produktside uden at teste den op mod din nuværende produktside og på den måde kan man altså glemme at tage højde for, at din nuværende produktside faktisk kan være bedre end den du har tænkt dig at ændre til.

Efter du har fundet ud af hvilken variant af din produktside der gør det bedst, sætter du altså den til at være din aktive produktside. Herefter kan du så lave en ny variant igen og teste den op imod din nye produktside. På den måde kan du løbende optimere, hvor godt din produktside konvertere besøgende og dermed opnå den højest mulige omsætning. Det er altså en løbende proces, hvor målet er langsomt, men konsekvent, at optimere ens konverteringsratio.

10 faktorer du skal tænke over ved konverteringsoptimering

LAD OS TAGE EN SNAK

Kontakt

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser