SEO

Søgemaskineoptimering efter Googles retningslinjer

SEO arbejde uden binding

Vi nyder at tilpasse vores strategier efter at kunne tilbyde alle klienter de bedste løsninger til rådighed i branchen. Følgende priser er vejledende. Vi skal nok sørge for at give dig et fornuftigt tilbud på lige præcis det, du har behov for – UDEN BINDING! Mange går glip af de store fordele ved at anvende søgemaskineoptimering og dem der bruger det, får ofte ikke det fulde udbytte ud af det, hvilket er en skam.

Mange selvstændige går glip af gratis kunder

Især blandt selvstændige, hvor tiden er et problem, oplever vi igen og igen, hvordan mange små virksomheder med fantastiske koncepter går glip af en masse gratis trafik. Er du selvstændig med en håndværkervirksomhed, frisørsalon, restaurant eller andet og har du problemer med at blive fundet lokalt? Her kan vi hjælpe dig, så dine lokale gæster ved, hvem du er og kommer forbi netop dig fremfor konkurrenten.

SEO er en billig investering og fremtidssikring

Søgemaskineoptimering er en billig investering på sigt og det vil med garanti øge både trafik og omsætning. Det kræver dog vedligeholdelse og har du ikke selv tid til at gøre dette, er pengene godt givet ud på at hyre kompetent hjælp og her kan vi hjælpe dig.

GRATIS SEO ANALYSE

Få en gratis analyse af din hjemmesides SEO helbred. Det koster ikke noget at spørge og rapporten vil under alle omstændigheder være utrolig brugbar for dig.

SEO løsninger| 1-3

Basic

Pris pr/md: 3500 Kr.

 • Vi laver 60%
 • Optimere efter 1 søgeord
 • Estimeret stigning af trafik 10-20%.
 • 2 links til din website per måned
 • Optimering af 1-3 teknisk SEO fejl per måned.
 • Vi sørger for dialog mellem dig og vores SEO specialist og du vil få en månedlig rapport af dit udbytte af vores aftale
 • Du skriver alt nyt indhold efter vejledning
 • Du står for undersiders opbygning
 • Du får en komplet SEO analyse hver måned

Advanced

Pris pr/md: 6000 Kr.

 • Vi laver 80%
 • Optimerer efter 3 søgeord
 • Estimeret stigning i trafik 30-40%
 • 3-5 links til din website per måned
 • Optimering af 5-10 teknisk SEO fejl per måned
 • Vi sørger for dialog mellem dig og vores SEO specialist og du vil få en månedlig rapport af dit udbytte af vores aftale
 • Du skriver en andel af indhold efter vejledning
 • Vi opsætter NYE undersider for dig
 • Du får en komplet seo analyse hver måned

Pro

Pris pr/md: 8-10.000 Kr.

 • Vi laver 90%
 • Optimerer efter 5 søgeord
 • Estimeret stigning af trafik 50-70%
 • +6 kvalitets links til din website per måned
 • Optimering af 20-50 teknisk SEO fejl per måned
 • Vi sørger for dialog mellem dig og vores SEO specialist og du vil få en månedlig rapport af dit udbytte af vores aftale
 • Vi skriver alt SEO optimeret indhold
 • Vi opsætter nye og redigerer gamle undersider
 • Du får en komplet seo analyse hver måned

Problemer med at blive fundet lokalt?

Har du problemer med at få flere folk i omegn ind i din butik?
Vil du bare gerne øge din omsætning lokalt som mindre virksomhed?
Er du usikker på om kunderne overhovedet finder dig, og ønsker at handle lokalt?

Få en sund linkprofil – Udnyt nu muligheden!

Vi hjælper dig med at få styr på strukturen med korrekt opsætning og ordne dine 404 sider, broken links og redirects. Vi kan hjælpe dig med sitemaps, disalow links, søgeordsanalyse, link analyse, opsætning af Google analytics, optimering af landingpages, samt linkbuilding og on-page optimering.

SEO 2

Simpelt & effektiv samarbejde

Vi arbejder ALTID i en gennemsigtig proces, så du som kunde har det fulde overblik over, hvad du får leveret og til hvilken pris. For at få de bedste resultater, snakker vi altid om processen og resultaterne der skabes.

På denne måde mener vi hos Heimdall Nordic, at vi sammen skaber de bedste forudsætninger, for et succesfuldt samarbejde. Vi har en overbevisning om, at når man som bureau skaber resultater, kommer kunden automatisk igen for et videre samarbejde.

– Ingen binding – Kun faste timepriser 600 kr. ex moms
– Resultater skabt i en gennemsigtig proces
– Du tilknyttes en personlig rådgiver/kontaktperson
– Agilitet og fleksibilitet som ingen andre på markedet
– Du bliver ikke bare en kunde blandt mange andre

Vi rydder op i dine links & øger konverteringer

Vi øger brugervenligheden af dit website ved at optimere de interne links, så der kommer en rød tråd imellem siderne, så dine gæster tages i hånden til lige præcis, det de søger. For at øge værdien af dit site på Google, har vi adgang til stærke databaser med links. Vi finder de eksterne links med relevans for dit site og giver dig en sund og stærk linkprofil.

Vi har adgang til et stort netværk og databaser med .dk links af høj kvalitet og relevans og vi fokuserer meget på have links i porteføljen med høj DR (domain rank) og DA (domain authority). Ønsker du en stærk og sund linkprofil? Så skal du blot lade os gøre arbejdet for dig med linkbuilding.

Få et tilbud på SEO i dag!

SEO 4
SEO 5

Din komplette guide til SEO

SEO er et kontinuerligt optimeringsarbejde, hvor målet er at få ens hjemmeside til at ligge så højt som muligt i søgeresultaterne hos søgemaskiner som Google, Yahoo, osv. Der er enormt mange forskellige faktorer, man kan arbejde med for at optimere sine rankings i søgeresultaterne og i denne artikel vil vi gå i dybden med SEO og hvordan du kan gøre brug af SEO for at forbedre dine resultater med din online forretning.

Hvad er SEO?

SEO er en forkortelse for ”Search Engine Optimization”, hvilket på dansk svarer til ”søgemaskineoptimering”. SEO er et af de vigtigste markedsføringsredskaber, som du kan gøre brug af. SEO har nemlig en længerevarende virkning og vil typisk tjene sig selv ind igen og igen. Det behøver heller ikke at være specielt dyrt. For at SEO har sin fulde effekt er det dog vigtigt, at det bliver gjort ordentligt – ellers kan det hurtigt ende med at være spildt arbejde. SEO kan muligvis godt virke meget uoverskueligt til at starte med, men det behøver det ikke være og med denne komplette guide til SEO vil du lære alt det vigtigste, der er at vide.

For at kunne gøre et godt SEO-arbejde kræver det, at man hele tiden holder sig opdateret omkring SEO-verdenen, de seneste udviklingstendenser og de forskellige søgemaskiners rangeringsfaktorer. Google har mere end 200 forskellige rangeringsfaktorer i deres algoritme, så der er rigeligt med muligheder for optimering af ens egen hjemmeside. Hvis du har en blog eller webshop, vil det altså være en god ide, at undersøge nærmere, om ikke der er potentiale for optimering hos din hjemmeside.

Sådan kommer du i gang med SEO

SEO kan ofte komme til at virke enormt avanceret og som noget der kræver mange års erfaring for at kunne forstå. Det er dog ikke tilfældet. Kort sagt, handler SEO om at udvikle og skabe en hjemmeside, som giver den bedst mulige oplevelse på internettet for den person, der besøger hjemmesiden. Denne ”oplevelse” bliver så målt op på mange forskellige parametre og det er disse parametre, man skal optimere for at optimere sine rankings hos de forskellige søgemaskiner.

Det er typisk også på grund af, at der er så mange forskellige parametre, man kan arbejde med, at SEO hurtigt kan virke meget uoverskueligt. Det er dog vigtigt at vide, at disse parametre ikke behøver at være perfekte alle sammen. Det vigtigste er bare, at man stille og roligt forsøger hele tiden at optimere på forskellige parametre, da denne konstante forbedring over tid vil kunne levere gode resultater.

Hvad er lokal SEO?

Formålet med lokal SEO er at gøre ens hjemmeside mere synlig i lokalområdet. Det kan f.eks. være, at du har en restaurant i Aalborg. Så er det naturligvis ekstra vigtigt rent faktisk at dukke op på internettet, for dem der befinder sig i Aalborg, da det er dem, der er potentielle kunder. Her skulle du jo helst gerne være en af dem, der dukker op på google, hvis en person googler ”god restaurant i Aalborg”. For rigtigt mange typer virksomheder er lokal SEO noget af det vigtigste og bedste trafik de kan få skabt, så du bør virkeligt overveje, om lokal SEO ikke er noget, du også bør arbejde mere med.

Kan du forbedre din lokale SEO?

Det næste store spørgsmål er naturligvis, om det er muligt at forbedre sin lokale SEO. Heldigvis er svaret, at det kan man sagtens. Faktisk er der mange forskellige ting man kan gøre for at forbedre synligheden af ens hjemmeside i lokalområdet. Først og fremmest handler det om at skabe så god en autoritet som overhovedet muligt. Jo højere en autoritet din hjemmeside har, jo mere vil din hjemmeside dukke op ved lokale søgninger. Links, der fører til din side fra andre sider, giver et enormt boost til din autoritet. Generelt set er det altså vigtigt at prøve, at opnå så høj en autoritet som overhovedet muligt.

Derudover vil omtale om din virksomhed og din hjemmeside hos andre også være enormt positiv for din lokale synlighed. Sidst men ikke mindst, er der også ”content creation”. Det er stadig ubeskriveligt vigtigt at have godt indhold på sin hjemmeside – også når det er for at forbedre ens lokale synlighed. Her skal man sørge for at nævne hvor i Danmark ens forretnings befinder sig i sine blogindlæg, da Google så langsomt vil begynde og linke din hjemmeside sammen med det specifikke område.

 • Google My Business

Med Google My Business kan du også opnå bedre online synlighed lokalt, på en nem og gratis måde. Google My Business er en gratis google tjeneste, som er meget simpel. Google My Business er den boks af virksomhedsinformationer, som du ser til højre for søgeresultaterne, hvis du har søgt på et virksomhedsnavn. Dette kan være en super god kilde for lokal trafik. Lige som med alt andet SEO er det også muligt at optimere sin ”Google My Business”, så den står så skarpt som overhovedet muligt. Hvis du sørger for at optimere din Google My Business konto så meget som muligt, kan det være at det der gør at lige netop din restaurant, eller hvilken type forretning du nu ejer, der dukker op i stedet for en andens.

 • Google Maps

Hvis du søger på ”restauranter Aalborg” vil du bemærke at der blandt søgeresultaterne også dukker Google Maps forslag op. Derudover kan du også bare søge på det direkte i Google Maps, og så vil der dukke en lang række restauranter op lige i nærheden af dig. Her handler det selvfølgelig om at være en af de virksomheder der bliver vist. Det vil altså sige, at optimering af Google Maps uden tvivl er en fantastisk effektiv måde at forbedre sin lokale synlighed på.

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO dækker over alt det SEO-arbejde der har at gøre med den tekniske del af en hjemmeside. Den tekniske del af SEO er hjemmesiden i sig selv, serveren og domænet. Det vil altså sige, at optimeringer der har noget med en af disse tre dele at gøre hører under ”Teknisk SEO”. Med teknisk SEO kontrollerer man f.eks. hvilke sider af ens hjemmeside søgemaskiner har adgang til og skal sørge for, at søgemaskiner ikke indekserer sider fra din hjemmeside, som ikke bør dukke op i søgeresultaterne. Under teknisk SEO vil du også kunne arbejde med et emne som f.eks. duplikeret indhold, hvilket i sig selv er en meget stor del af teknisk SEO. Det indebærer også en super lang række faktorer som hele tiden skal holdes ved lige og justeres, eksempler kan være; indekseringsbarrierer, brug af canonical-tag, disallow-commands og meget mere.

Hvor mange andre dele af SEO kan være baseret lidt på gættearbejde, ved man faktisk utroligt meget om, hvilke tekniske aspekter søgemaskiner foretrækker, at en hjemmesideejer tager højde for, så her kan man virkeligt gøre et stykke arbejde, som man kan være sikker på påvirker ens rangeringer hos søgemaskiner enormt meget.

Optimering af teknisk SEO

Når man er ved at bygge en hjemmeside op, er det altafgørende, at man har det tekniske fundament af hjemmesiden på plads. Dette er enormt vigtigt, da det vil være med til at sætte forudsætningerne for, at du vil have succes med din hjemmeside.

Der findes forskellige værktøjer, du kan gøre brug af for at lære mere om de forskellige tekniske elementer af en hjemmeside. Et eksempel kan være programmet Screaming Frog, som hvis du øver dig lidt med programmet, vil give dig en dyb og stærk viden angående teknisk SEO.

Der er ikke nogen tvivl om, at optimering af teknisk SEO vil være et af de sværeste områder inden for SEO. Hvis du ikke har tiden til selv at sætte dig ind i de forskellige tekniske aspekter af dette, kan det være en god ide at ansætte en professionel. Denne professionelle vil så lave en teknisk analyse af din hjemmeside, som du kan bruge til at udvikle din hjemmeside og håndtere de forskellige tekniske aspekter på en professionel måde.

Når man begynder at lave SEO-arbejde med ens hjemmeside, er det som regel en god ide at starte med at foretage en teknisk SEO-analyse. Dette skyldes, at det er en god ide først at sikre, at alt det tekniske vedrørende hjemmesiden er, som det skal være, før man begynder på ting som f.eks. content creation. Hvis man ikke har fået styr på den tekniske SEO-del af hjemmesiden endnu, er det begrænset hvor meget andet SEO-arbejde vil hjælpe.

 • Indeksering

For at skabe en god synlighed på Google og andre søgemaskiner er det vigtigt, at man sørger for, at de forskellige sider af ens hjemmeside er indekserbare. Jo flere sider du har indekseret hos Google, jo bedre mulighed har du for at skabe en god omgang organisk trafik. Det er dog vigtigt, at du ikke bare indekserer alle dine sider, uanset hvad der er på siderne. Du bør kun indeksere sider, som er værdifulde for Googles brugere og ekstra relevante for deres søgninger. For at skabe god SEO, er det altså også vigtigt, at du fjerner sider med et alt for tyndt indhold fra indekset.

 • Favikon

Har din hjemmeside et favikon, vil det også blive medtaget i Googles mobile desktopsøgninger, samt mobile søgeresultater. Et favikon er simpelthen bare de små ikoner, som du typisk ser i toppen af din browser. Der er nogle enkelte krav, du skal leve op til, for at Google vil overveje dit favikon:

 1. Startsiden og favikon skal kunne crawles.
 2. Din favikon-mappe skal have flere forskellige størrelser, f.eks. 48×48, 144×144, osv.
 3. Favikonet må ikke indeholde noget der er upassende.
 • Sidestruktur

Strukturen af ens hjemmeside er også vigtig af flere forskellige årsager. Først og fremmest, er strukturen vigtig for, at man er i stand til at arbejde med SEO på en effektiv måde. Derudover, så har strukturen af ens side også en stor betydning for, om Googles bot er i stand til at forstå forholdet mellem de forskellige tekstafsnit på hjemmesiden. Dybden af ens side er også vigtig. Sidst men ikke mindst, er det også super vigtigt, at have gode landingssider, da disse skal være fundamentet for målretningen af de vigtigste søgeord på hjemmesiden. Man skal typisk kunne tilgå de vigtigste landingssider med bare nogle enkelte kliks fra forsiden.

 • Døde links

Man skal altid forsøge at holde sin links på sin hjemmeside ved lige. Dette inkluderer, at det er enormt vigtigt, at man får fjernet døde links. Døde links er en skidt ting af flere forskellige grunde. Først og fremmest, så fungerer et dødt link som en blindgyde, hvilket betyder at Googlebot ikke kan komme længere. Derudover kan det også ende i dårlig omtale, hvis nu nogle brugere ender med at følge et dødt link.

 • 404-side

Hvis nu brugere på din side alligevel skulle løbe ind i et dødt link, eller måske have tastet en forkert URL, så er det meget vigtigt at disse brugere videresendes til en god 404-side. Du skal ikke bare redirect døde link tilbage til forsiden, da indholdet af denne forside ikke vil matche det, som linket originalt linkede til. Google anbefaler, at man har en god 404-side, der giver brugeren muligheden for at navigere rundt på siden, i stedet for at tvinge besøgeren til at forlade siden.

 • Brødkrummer

Med brødkrummer er målet at øge brugervenlighed, samt at skabe en bedre overordnet linkstruktur på hjemmesiden. Kort forklaret er en brødkrumme en række af interne links typisk i toppen eller bunden af hjemmesiden, som giver brugeren muligheden for super nemt at hoppe frem og tilbage mellem forskellige dele af hjemmesiden.

 • Sikkerhed

Sikkerhed har været en meget vigtig del af SEO i mange år, da Google naturligvis ønsker at tilbyde deres brugere så sikre sider i søgeresultaterne som muligt. Det er derfor en stor faktor om din hjemmeside benytter sig af en http- eller https-forbindelse. Sider med en http-forbindelse er ikke krypteret, hvilket med andre ord vil sige, at den data der sendes mellem server og browsers, potentielt kan tilgås af hackere. I modsætning til dette er dataet krypteret via SSL med en https-forbindelse. Dette er en meget sikker forbindelse, og her er det altså kun brugeren og siden der har adgang til dataet.

Hvis ikke du har et SSL-certifikat på din hjemmeside, vil browsers som Chrome og Firefox fortælle dine besøgere, at siden ikke er sikker, inden de kan klikke sig ind på den. Det vil naturligvis også have en meget skadelig effekt på hvor mange, der rent faktisk går ind på din hjemmeside.

 • Robots.txt

Når en Googlebot crawler en hjemmeside, efterlader den et ”crawl-budget”, som fortæller hvor ofte hjemmesiden bliver tjekket af Googlebot – altså hvor hurtigt nye optimeringstiltag bliver opdaget af Google. For dig som hjemmeside ejer handler det naturligvis om at udnytte dit crawl-budget så meget som muligt og dette opnås ved at sørge for, at det kun er relevante og vigtige sider, der bliver crawlet. Ligegyldige sider, som ikke giver nogen værdi til googles brugere, bør du blokere for Googlebot. Måden du gør dette på en gennem filen Robots.txt, hvor du kan instruere Googlebot til ikke at crawle specifikke sider på din hjemmeside.

 • Canonical-tag

Canonical-tags er meta-tags, som bruges til at håndtere duplikerede sider og content og man kan med disse tags fortælle Google, hvilke af siderne der skal indekseres i søgemaskinen. Man kan med andre ord sige, at man med dette tag kan fortælle Google, hvilke sider der er den primære og hvilke der siden hen er duplikeret.

 • URL-struktur

Måden dine URL’s er opbygget på vil også have en stor effekt i forhold til Google’s evne til at finde ud af hvad din hjemmeside indeholder. Det er derfor bedst, at din side og dens tilsvarende URL’s indeholder relevante søgeord og derudover skal de helst være så kort og letlæselige som muligt. Udover at gøre det lettere for Google at forstå, har det også den fordel, at dine URL’s automatisk vil se mere troværdige ud.

Tre gode tommelfingerregler til god URL-struktur:

 • URL’et indeholder det søgeord, som siden er rettet imod.
 • URL’et indeholder ikke specialtegn og er så kort som muligt.
 • Altid bindestreg, aldrig underscore.

SEO-Venligt Content Creation

Hvis du virkelig ønsker at få så mange organiske besøg som overhovedet muligt, så er det utroligt vigtigt, at man sørger for at sin hjemmeside udnytter en bred variation af søgeord. Der er kun en måde, man kan gøre dette på og det er ved at arbejde med content creation, i form af artikler, blogpost, osv. Hvis du har en hjemmeside, men ikke har noget som helst content på siden, så bliver det hurtigt meget svært for f.eks. Google at finde frem til, hvad hjemmesiden egentligt handler om.

Hvis du sørger for løbende at udgive nyt content på din hjemmeside, som er velskrevet og unikt, samt bliver opdateret på en fast basis, så bør din hjemmesiden langsomt begynde at stige i søgemaskine rangeringer. Det er dog også vigtigt, at dit indhold er informerende, spændende og fængende, så dine besøgere bliver så længe som muligt.

Søgeordsanalyse

Søgeordsanalyse er blevet et enormt populært, men også enormt vigtigt redskab for hjemmesideejere. Det er naturligvis ikke bare blevet populært, fordi det er sjovt at arbejde med, men fordi det rent faktisk virker ekstremt effektivt. Mange begår dog den fejl når de begynder at arbejde med søgeordsanalyser, at de kun fokuserer super smalt og bare vil opnå en super skarp placering på nogle specifikke enkelte søgeord. Det vil ofte resultere i, at man har fokuseret alt sin energi alt for smalt, og at hele ens strategi derfor kun er bygget op omkring meget få landingssider.

Når man foretager en søgeordsanalyse, er målet at finde relevante søgeord og sætninger, som har en tilknytning til din hjemmeside og sidens forskellige landingssider. Jo bedre en søgeordsanalyse du får lavet, jo bedre resultater kan du også opnå. I dag findes der utroligt mange forskellige metoder, man kan bruge til at analysere sig frem til de bedste søgeord. Det kan f.eks. være ved at bruge Google Analytics, SemRush, Ahrefs, osv. Hvis du har lavet en masse online betalt annoncering, er det faktisk et godt sted at lede efter søgeord. Her har du nemlig en masse data, som direkte fortæller, hvilke søgeord der gør det bedst.

Selvom det hedder et ”søgeord” behøver det ikke bare at være et ord. Et søgeord kan også være en hel sætning eller bare en kombination af 2-3 ord. Når du skal til at vælge dine søgeord er det vigtigt, at du forsøger dig på at være så specifik som overhovedet muligt. Hvis du f.eks. sælger løbesko, er det meget risikabelt bare at sætte ”løbesko” til at være dit søgeord. På dette søgeord vil der være ekstremt meget konkurrence og derudover en meget lav konverteringsrate, da du bare skyder med spredehagl. Derfor er det bedre at finde nogle søgeord, som er lidt mere specifikke, men dog med en lidt lavere volumen på.

Interne Links

Interne links er vigtige, da det er disse links, der gør det muligt for søgemaskiner, og brugere, at finde frem til de forskellige undersider af hjemmesiden. Man kan med stor fordel også indsætte interne links i løbet af tekstindholdet på de forskellige sider, da dette styrker linkstrukturen og samtidigt fordeler linkværdi på tværs af forskellige undersider.

Det er dog vigtigt, at dine interne links er relevante, værdifulde og passer naturligt ind i indholdet. Jo mere naturligt ens interne links fremstår, jo bedre vil ens resultater blive.

Billeder

Billeder er også en vigtig del af at give ens brugere en god oplevelse på hjemmesiden. Her er der dog nogle flere ting, som er vigtige at man gør, for at søgemaskinerne kan forstå billederne. Ved at have gode billeder på sin hjemmeside med en god tilhørende tekst, kan man øge synligheden i billedsøgninger på Google.

Tre ting du bør gøre med dine billeder:

 • Alt-tagget skal være fyldt med relevante søgeord, da det giver Googlebot en beskrivelse af billedets indhold
 • Filnavnet bør også bestå af relevante søgeord, som kan associeres med billedet.
 • Komprimer billeders størrelser, så de ikke fylder mere end nødvendigt.