302 redirect – Hvad betyder det? 1

302 redirects (midlertidigt) – Hvad betyder det?

302 redirects er faktisk ret simple. Helt enkelt er en 302 redirect en måde at fortælle søgemaskiner og brugere, at en side har flyttet midlertidigt og at føre dem videre til en ny side i en kort periode.

Dog kan brug af den forkerte redirect status kode påvirke SEO og brugeroplevelsen betydeligt negativt. Derfor er det afgørende for din overordnede digitale marketingstrategi at bruge redirects korrekt.

Så hvad er forskellen mellem typerne af redirects, og hvornår skal du bruge en 302? Her er hvad du behøver at vide.

Hvad er forskellen mellem en 302 redirect og 301 redirect?

En 302 redirect er en HTTP-svarstatuskode, der fortæller søgemaskinerne, at en side er flyttet, men kun midlertidigt. Det dirigerer derefter brugere (og søgemaskiner) til den nye, midlertidige side.

En 301 redirect er en HTTP-svarstatuskode på serversiden der fortæller søgemaskiner, at en side permanent er flyttet og at den ikke kommer tilbage.

Når du bruger en 302 redirect (midlertidig) bevares den originale sides Google-rangering oftest, så det bør ikke påvirke din SEO. En 301 redirect får dog den originale side til at miste sin rangering og kan forårsage, at den bliver deindekseret af søgemaskiner. Det sker fordi den nye side får tildelt al den værdi den gamle URL har haft.

Ifølge Google er de vigtigste grunde til at bruge en 301 redirect (permanent):

Når du bruger en 301 redirect fortæller du Google at siden ikke er relevant længere, hvilket er hovedårsagen til at du vil sikre dig du bruger den korrekte type redirect.

Hvornår skal du bruge 302 redirects?

Når en side flyttes midlertidigt, fortæller du i bund og grund søgemaskinerne, “Hey, bare rolig denne side er kun midlertidig; den anden side kommer snart tilbage igen.”

Du kan f.eks. flytte en side midlertidigt fordi:

I stedet for at lade brugerne blive hængende, fortæller en midlertidig 302 redirect dem, at siden eller webstedet vil være tilbage igen meget snart.

Bestil en uforpligtende analyse af dit websites organiske synlighed

Vi laver en 100% uforpligtende potentiale analyse af din hjemmesides SEO helbred.
Du vil kunne bruge analysen selv eller også kan den hjælpe dig på rette vej i
forhold til hvad du selv kan ordne og hvad vi kan hjælpe dig med.

Opsummering på 302 redirects (midlertidig):

302 redirect er en midlertidig status kode der fortæller Google at siden eller webstedet pt. er taget ned men at det snart kommer tilbage igen. Den kan også bruges til at redirecte dine besøgende til din nye hjemmeside midlertidigt, så du kan teste hjemmesiden af før du flytter permanent.

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser