Advertorial - Hvad betyder det? 1

Advertorial - Hvad betyder det?

En advertorial er en form for reklame i en avis, et blad eller et websted, der indebærer at give information om produktet i form af en artikel. Det vil sige at i modsætning til display annoncer, hvor produktet ofte bliver vist med et billede og en pris under bliver der i advertorials skrevet en hel artikel om emnet eller det brand der betales for. I ny lovgivning er det påkrævet at skrive det er annoncørbetalt indhold.

De bruges af marketingfolk til at fortælle potentielle forbrugere om et produkts egenskaber. Det kan bruges til at målrette mod en specifik målgruppe ved at vælge det rigtige medie til at udgive en advertorial i.

For eksempel vil en reklame i en avis der omhandler finans eller økonomi gerne give noget indhold, til en målgruppe der er interesseret i økonomi, markeder eller finansielle produkter. Det giver virksomheden omtale og værdi til en målgruppe der med garanti er interesseret, fordi hvis ikke de var interesseret i f.eks. finans.dk eller børsen.dk ville de ikke være på siden. Når man betaler for en advertorial kan man også få styrket sin linkbuilding.

En annonce er mere detaljeret end en annonce og hjælper dermed forbrugerne med at forstå mere om produktet. Advertorials skrives normalt af et annoncebureau eller kunden selv. De køber derefter annoncepladsen på webstedet eller i en avis eller et blad.

Det er vigtigt at bemærke, at som regel i de fleste publikationer er ordet “reklame” for det meste trykt med små bogstaver øverst eller nederst i din annonce. Nogle aviser eller blade valgte at skubbe disse annoncer i særlige sektioner.

Opsummering på advertorial:

En advertorial er en artikel du køber for at kunne få betalt omtale og dermed et link til din hjemmeside. Så det er både en strategi til annoncering men også linkbuilding.

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser