Affiliate Marketing - Hvad betyder det? 1

Affiliate Marketing – Hvad betyder det?

Affiliate marketing er en reklameform, som skiller sig ud ved at være resultatafregnet markedsføring. Der betales altså kun for den trafik der bliver genereret ind på hjemmesiden, som bliver lavet til et salg af virksomhedens produkter og tjenester.

Internettet har øget udbredelsen af affiliate marketing. Et godt eksempel ville f.eks. være en blog, hvor der i siden kører reklamer for produkter. Hver gang en besøgende følger reklamen og i den forbindelse skaber et salg, tjener bloggen en vis procentsats eller et aftalt beløb. Du har nok stødt på det før og ved at pay-for-performance marketing, hvor salgsakten bliver outsourcet på tværs af et stort netværk, er særdeles udbredt.

Affiliate marketing er en markedsføringsstrategi, hvor en virksomhed kompenserer partnere for reklame eller salg af produkter/services, der er skabt ud fra affiliates markedsføringstaktik. Virksomheder betaler typisk affiliates pr. salg og sjældnere ved klik eller visninger.

Der findes 4 roller:

 1. Annoncøren – Webshopejeren der ønsker at skabe mere salg, få flere leads eller blot mere trafik til hjemmesiden.
 2. Netværket – Netværket er selve det affiliate netværk der skaber en forbindelse mellem affiliate og annoncør. De primære opgaver for netværket er at tracke de salg, besøg eller klik der er kommet, sammenholde data for begge parter og derefter udbetale de korrekte kommisioner. Det er en fordel at benytte sig af et affiliate netværk som fungerer som en upartisk 3. part som oftest bliver aflønnet en procentdel af omæstningen publisheren skaber.
 3. Affiliate – Også kaldet publisher. Det kan enten være blot en enkelt person eller en større organisation. Et godt eksempel er virksomheder der sammenholder forskellige tilbud fra en masse udbydere – f.eks. på ferier – hvor du kan browse og finde den ferie der passer bedst til dig. Dét er affiliate marketing! Og denne form for affiliate skaber værdi for dig som kunde, fordi det giver dig et samlet overblik der, er nemmere at overskue.
 4. Forbrugeren – For at hele strategien skal kunne hænge sammen skal der være en kunde som enten køber, klikker på noget eller skriver sig på en e-mail liste.
  Internettet har øget affiliate marketings fremtræden markant. Amazon (AMZN) populariserede strategien ved at oprette et affiliate marketing program, hvor websteder og bloggere indsætter links til Amazon-siden for et anmeldt eller omdiskuteret produkt for at modtage reklamegebyrer, når et køb foretages. Man kan i den sammenhæng kalde affiliate marketing for et pay-for-performance marketingprogram, hvor salgshandlingen er outsourcet på tværs af et stort netværk.

Affiliate marketing går forud for internettet, men den nye verden af digital markedsføring, analyser og cookies gjorde metoden til en milliardindustri. En virksomhed, der kører et affiliate marketing-program, kan spore de links, der bringer leads ind og gennem interne analyser se, hvor mange der konverterer til salg. Man kan sammenholde det lidt med Google display annoncering hvor man betaler for klik og ikke direkte salg. Så på den måde giver affiliate marketing en klar fordel ved at man kun betaler hvis der opstår et salg og ikke kun et lead.

En webshop der ønsker at nå ud til en bredere vifte af potentielle kunder, kan ansætte en affiliate. En affiliate kan være ejer af flere websteder eller e-mail-marketinglister; jo flere websteder eller e-mail-lister, en affiliate har, jo bredere er dens netværk. Den hyrede affiliate kommunikerer derefter ud til målgrupperne og promoverer de produkter der tilbydes på webshoppen til deres netværk. Den affilierede gør dette ved at køre bannerannoncer, tekstannoncer eller links på sine hjemmesider eller sende e-mails ud til kunder. Virksomheder bruger annoncer i form af artikler, videoer og billeder til at skabe et publikums opmærksomhed på en tjeneste eller et produkt.

Besøgende der klikker på annoncerne eller linkene redirectes videre over til webshoppen som der reklameres for. Hvis de køber produktet eller tjenesten krediterer webshopejeren den affilieredes konto med den aftalte kommission som kan være alt fra 5 % til 10 % af selve salgsprisen.

Målet med denne model er at øge salget og skabe en win-win løsning for både købmand og affiliate. Systemet er unikt og rentabelt – og derfor bliver det stadig mere populært.

Internettet og forbedrede teknologier gør modellen nemmere at implementere. Virksomheder har forbedret processen hvorpå de sporer og betaler provision på kvalificerede kundeemner. At være bedre i stand til at spore kundeemner og salg bidrager til hvordan de kan forbedre sig eller bedre positionere deres produkter efter målgruppen.

Hvis man er interesseret i at forfølge affiliate marketing drømme vil det være en fordel at forstå hvad det indeholder; såvel fordele som ulemper. Virksomheder der søger affiliates vil med fordel kunne undersøge og kvalificere deres partnere for et godt match. Samlet set er det en billig og effektiv måde at reklamere for produkter og tjenester samt at øge brandbevidstheden og udvide sin forbrugerbase.

Typer af Affiliate Marketing

Unattached Affiliate Marketing: Denne annonceringsmodel giver affiliates mulighed for at promovere et produkt eller en tjeneste hvor man ingen viden har om nichen. Der er ingen tilknytning imellem dig og forbrugeren, så alt du gør er at indsætte et affiliate link foran dem via Google Adds, Facebook Ads eller andet og så håbe på at de køber produktet og du får kommission.

Grunden til at denne form for affiliate marketing er yderst populær er at det ikke er et krav at du har ekspertise indenfor området.

Related Affiliate Marketing: En anden form for affiliate marketing er det man kalder for Related Affiliate Marketing. Det er her hvor du har en form for tilstedeværelse online; uanset om det er gennem en blog, en podcast, videoer eller på sociale medier – og du har affilierede links til produkter som er relateret til din niche.

Involved Affiliate Marketing: Er den type affiliate hvor du har brugt et produkt eller en tjeneste og virkelig tror på det og personligt anbefaler det til dit publikum. Ikke i en bannerannonce eller et sted hvor der står “anbefalede ressourcer” men i dit indhold som en del af dit liv og din strategi for hvad end det er du brænder for.

Fordele og ulemper ved affiliate marketing

Affiliate marketing kan give store belønninger for både annoncøren og den affiliate. Virksomheden nyder godt af billig annoncering og lader affiliate stå for den kreative marketingindsats som også tjener et udbytte ved marketingstrategien. Investeringsafkastet for affiliate marketing er højt, da virksomheden kun betaler for trafik der fører til salg. Eventuelle annonceringsomkostninger afholdes af det affilierede selskab.

Efterhånden som teknologien har udviklet sig er fokus vendt sig mod provision på faktiske salg eller kvalificerede kundeemner i stedet for at betale for klik / leads. De første affiliate marketing-programmer var sårbare over for bedrageri, fordi klik kunne genereres af software, ligesom visninger kunne.

Nu har de fleste affiliate-programmer strammet betingelserne og skærpet vilkårene for hvordan man genererer kundeemner. Der er også visse forbudte metoder, såsom at installere adware eller spyware, der redirecter alle søgeforespørgsler efter et produkt til en affiliates side.

Så derfor kræver et effektivt affiliate marketing program en vis omtanke og strategi. Vilkårene og betingelserne skal være tydeligt præciseret, især hvis annoncøren betaler for trafik frem for salg.

Potentialet for svindel i affiliate marketing er muligt, hvilket er en ulempe. Skruppelløse affiliates kan ’malke’ på domænenavne med stavefejl og få en kommission for redirecten. De kan udfylde online registreringsformularer med falske eller stjålne oplysninger og de kan købe AdWords på søgetermer, som virksomheden allerede ligger højt på. Selvom vilkårene og betingelserne er klare, kræver et affiliate marketing program, at nogen overvåger affiliates og håndhæver regler.

Fordele:

 • Adgang til et bredere marked
 • Man skal ikke selv stå for annonceringen
 • Du betaler kun for de salg du får
 • Mere kvalificerede leads
 • Lavpris reklame

Ulemper:

 • Risiko for bedrageri
 • Mindre kreativ kontrol
 • Risiko for tyveri

Opsummering på Affiliate Marketing:

Affiliate er en marketingstrategi som har en performance baseret afregning. Annoncerøre (webstedejere) betaler kun affiliates når det arbejde de har udført ender i et salg, en kundehenvendelse eller et klik. Det er meget individuelt hvad der bliver aftalt, men i de fleste tilfælde kræver det et salg for den affiliate bliver betalt.

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser