GOOGLE ADS – TJEN FLERE PENGE
FRA KUN 3.500 KR.

Vi gør Google Ads simpelt & profitabelt for dig!

DERFOR GOOGLE ADS

Hvis du overvejer at bruge et beløb på annoncer for at nå din målgruppe, skal du hellere bruge det på det rigtige sted. Google har over 246 millioner unikke besøgende, 3,5 milliarder daglige interaktioner og et anslået investeringsafkast på 700%.

Google Ads blev lanceret to år efter, at Google kom til verden og er den mest populære webside i verden. Annonceplatformen kom på scenen i oktober 2000 som Google Adwords, men efter noget rebranding i 2018 blev det omdøbt til Google Ads.

Grundet Googles store rækkevidde er chancerne for, at du har set (og sandsynligvis klikket på) en Google annonce og det har dine potentielle kunder også.

I denne vejledning vil du få en forståelse af, hvad Google Ads er og hvad du har brug for at vide for at annoncere på Google. Vi dækker funktioner, der er specifikke for platformen og lærer dig, hvordan du kan optimere dine kampagner for at opnå de bedste resultater med dine annoncer.

Hvad er Google Ads?

Hvad er Google Ads, Hvorfor bruge Google Ads, Google Ads nøgleord, Hvordan fungerer Google Ads, Hvordan bruger man Google Ads, Google Ads aktion.

Der er ingen tvivl om at jo stærkere og mere fokuseret dine betalte kampagner er, desto flere kliks genererer du og det fører til større sandsynlighed for at erhverve nye kunder.

Af den årsag er Google Ads blevet mere populær blandt virksomheder.
Google Ads er en betalt annonceplatform, der falder under en marketingskategorien pay-per-click (PPC). Her betaler annoncøren per klik eller visning (CPM) af en annonce.

Google Ads er en effektiv måde at sørge for en mere koncentreret trafik af kunder til din virksomhed, når de søger efter de produkter og services, som du tilbyder. Med Google Ads kan du bl.a. øge webtrafik, antal telefonopkald og antal butiksbesøgende.

Google Ads - Tjen flere penge fra kun 3.500 kr. 1

Succes med Ads på alle platformer

Google Ads giver dig mulighed for at oprette og dele rettidige annoncer til din målgruppe til søgninger på både telefon og computer. Det betyder, at din virksomhed vil dukke op på søgemaskinens resultatside (SERP) i det øjeblik, at dine ideelle kunder leder efter produkter/services, som dem du tilbyder via Google søgninger.

På den måde rammer du din målgruppe, når det giver mening for dem at møde dine annoncer. Annoncer kan samtidig komme fra flere forskellige kanaler herunder Youtube, blogs og Google Displaynetværk.

Over tid hjælper Google Ads dig med at analysere og forbedre disse annoncer for at nå ud til flere personer, så din virksomhed når alle jeres betalte kampagnemål.
Uanset størrelsen på din virksomhed eller dine tilgængelige ressourcer, kan du skræddersy dine annoncer, så de passer til dit budget.

Google Ads giver dig mulighed for at holde dig inden for dit månedlige loft og endda pause eller stoppe dine annonceudgifter til enhver tid.

Google Ads - Tjen flere penge fra kun 3.500 kr. 2

Det er efterhånden blevet altafgørende for online virksomheder at have gode Google AdWords kampagner kørende, da det kan være en kritisk kilde til omsætning og eksponering. Det kan dog være en stor opgave at få lavet sin første Google Ads kampagne. I denne artikel har vi skrevet en komplet introduktion til Google Ads, så du nemt og hurtigt kan få styr på alt det vigtigste, der er at vide angående Google Ads og hvordan det virker.

Hvad er Google AdWords?

Tilbage i år 2000 begyndte Google at sælge annoncepladser i deres søgeresultater. Det vil altså sige, at de gav virksomheder muligheden for at betale for at få deres hjemmesider til at lande i de bedste placeringer af søgeresultaterne. Hvis du søger på et ord, eller en sætning, som en virksomhed har investeret i gennem Google AdWords, vil det øverste der dukker op i søgeresultaterne altså være denne virksomheds reklame. Med andre ord er Google AdWords altså en metode, hvor man kan placere sig i toppen af søgeresultaterne på specifikke nøgleord, hvis man vil betale for dette.

Google Ads: Betalt online annoncering

Hvis du vil gøre brug af Google Ads er det fuldstændigt gratis at oprette en Google AdWords-konto. Det er så denne konto, du skal bruge til at opsætte markedsføringskampagner, hvor du byder på de søgeord, du finder relevante for din hjemmeside. Selve oprettelsen af en konto er altså gratis på Google AdWords, men man skal betale for at få trafik til sin hjemmeside gennem AdWords-kampagner. Det vigtigste element af en Google AdWords-kampagne er klikpriser. En klikpris er det du skal betale for hvert eneste klik videre til din hjemmeside, din kampagne har genereret. Hvor høj ens klikpris er, kommer an på mange forskellige faktorer. Det er f.eks. hvor relevant Google vurderer annoncen til at være og kvaliteten af indholdet på landingssiden af annoncen. Derudover påvirker, hvor høj konkurrencen om dette søgeord er, også klikprisen enormt meget. En høj konkurrence om søgeordet vil naturligvis resultere i højere klikpriser.

Google AdWords’ klikpriser ændrer sig altså løbende. Derfor er det at køre kampagner på Google AdWords heller ikke nogen simpel opgave – det kræver enormt meget disciplin og at man kontinuerligt tjekker op på sine kampagner, vurderer om de skal lukkes ned eller fortsætte, samt justerer sine bud på klikpriserne, så man hele tiden får den højest muligt fortjeneste. Klikpriser er meget forskellige fra industri til industri og det er naturligvis også meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, om en klikpris er god eller dårlig. Om en klikpris er god, kommer an på flere forskellige faktorer: Hvad er dækningsbidraget på et typisk salg? Hvor mange klik skal der til, før at du generer et salg? Hvor meget tjener du på en konvertering? Alt dette spiller en kæmpe rolle, når det kommer til at vurdere, om en klikpris er god.

Hvordan ser en Google AdWords reklame ud?

En Google AdWords-annonce er altid bygget op af de samme fire dele:

 • 1. Overskrift (Max. 30 tegn)
 • 2. Overskrift (Max. 30 tegn)
 • Beskrivelse (Max. 80 tegn)
 • Den URL som brugeren skal sendes videre til ved et klik.

Guide: Sådan kan du lave en Google AdWords-annonce

Som tidligere beskrevet er det første skridt i denne proces at lave en Google AdWords-konto. Du skal bruge en konto til at oprette, vedligeholde og overvåge dine Google AdWords-kampagner. Herefter skal du i gang med at oprette annoncen. Når man laver markedsføring gennem Google, kræver det, at man har en god forståelse for alle de forskellige tekniske online-markedsføringsbegreber. Her er en liste over de vigtigste begreber/forkortelser, som du skal kende til:

Visninger: Den mængde visninger din annonce får.

CTR: Klikraten, eller ”Click-through-rate”. Denne rate viser, hvor mange der ender med at klikke på din annonce, i forhold til hvor mange der har set reklamen.

CPC: Den samlede pris pr. klik på en annonce. Forkortelsen står for ”Cost-per-click” og refererer altså bare til den gennemsnitlige pris for at generere et klik.

Keyword: Søgeord, nøglerord eller ”Keyword” er det ord eller den sætning brugeren søger på.

CPA: Omkostning pr. handling/salg, eller på engelsk ”Cost-per-acquisition”. Det er altså, hvad det koster dig i kroner og øre at skabe et nyt salg eller lead.

Display: Google Display er reklamer, som blandt andet dukker op på andre sider end Google i form af et animeret banner eller lignende.

Konvertering: Når du opsætter en Google AdWords-kampagne, definerer du, hvad en konvertering på denne kampagne er. Det vil altså sige, at du vælger, hvad den ønskede handling skal være. Det kan f.eks. være salg, abonnent på nyhedsbrevet, osv.

Ved oprettelse af en AdWords-kampagne er 3 elementer specielt vigtige:

Når du opretter din Google AdWords kampagne, er der tre elementer, som altid er ekstra vigtige for, om din kampagne bliver en succes eller en fiasko. De tre elementer er: Søgeord, Annoncen og landingssiden. Det er vigtigt, at disse tre elementer er af høj kvalitet og at der er konsistens mellem dem.

Google AdWords’ quality score og hvorfor denne er vigtig

En annonces quality score henviser til, hvor relevant en hjemmeside virker til at være i forhold til ens søgeord. Helt kort sagt betyder det, at jo bedre din quality score er, jo bedre vil Google også behandle din kampagne og dine klikpriser. En kvalitetsscore vurderes typisk fra en skala 1-10. Det handler naturligvis om at få så god en kvalitetsscore som overhovedet muligt, da det vil resultere i lavere priser og dermed et større afkast.

Det er muligt at lave udvidelser til AdWords

Præcis lige som med andre online-systermer kommer der kontinuerligt opdateringer til AdWords. De fleste opdateringer og nye features er skabt med det formål at gøre din oplevelse med at oprette annoncer nemmere, hurtigere, bedre og mindre tidskrævende. Der er nogle udvidelser på Google Ads markedet, som kan være ekstremt behjælpelige.  Der findes et stort bibliotek af udvidelser i Google Ads, som du kan downloade og gøre brug af. Du kan også tilføje disse til aktive annoncer.

Vi håber at denne artikel hjalp dig med at få en overordnet forståelse for, hvad Google Adwords er, samt hvad der skal til, for at du kan gøre brug af fremtidige Google annoncekampagner.

Hvorfor bruge Google Ads – Avanceret gennemgang

Google er den mest anvendte søgemaskine. Google Ads platformen har eksisteret i næsten 2 årtier og dermed givet dem en hvis form for ekspertise inden for betalte reklamer. Google er en ressource, der bruges af mennesker over hele verdenen til at stille og besvare spørgsmål, som besvares med en kombination af betalte annoncer og organiske resultater.
I følge google tjener annoncørerne 8 kroner for hver krone, de bruger på Google Ads.
Dertil bruger dine konkurrenter Google Ads, hvor de byder sig ind på nogle af de søgeord, som du også vil associeres med. Tusindvis af virksomheder bruger Google Ads til at promovere deres virksomhed, hvilket betyder, at selvom du organisk rangerer højt på søgeord, skubber dine konkurrenter dig ned på siden, hvis de anvender Google Ads.

Hvis du bruger PPC eller ønsker at anvende den promoveringsform, SKAL Google Ads være en del af din strategi, undtage MÅSKE Facebook Ads.

Årsager til at din nuværende Google Ads ikke fungere efter hensigten kan være:

 • Keywords
  Test og tilpasning af søgeord bør være en del af jeres strategi. Hvis dine søgeord er for brede, resulterer det i, at din annonce bliver sat foran den forkerte målgruppe, hvilket betyder, at der kommer færre klik og en højere annonceudgift.
 • Irrelevant
  Hvis din annonce ikke matcher søgerens hensigt, får du ikke nok klik til at retfærdiggøre dit annonceudgifter. Din overskrift og annoncetekst skal matche de søgeord, du byder på og den løsning, din annonce markedsfører, skal løse det smertepunkt, som søgeren oplever. Det er en kombination, der giver de resultater, du leder efter og det kan bare være et par justeringer væk. Du har mulighed for at oprette flere annoncer pr. kampagne – brug denne funktion til at opdele hvilke annoncer der fungerer bedst.
 • Lav Quality Score
  Din Quality Score er måden, hvorpå Google bestemmer, hvordan din annonce skal rangeres. Jo højere din score er, desto bedre er din placering. Det er Google, der giver dig din Quality Score, men der er mulighed for at forbedre den.
 • Dårlig landingpage
  Det er ikke nok bare at lave en god annonce. Når brugeren klikker på din annonce og lander på din side, er det vigtigt, at den fanger kunden. Din side bør løse brugerens smertepunkt og/eller besvare deres spørgsmål.

Google Ads Nøgleord

 1. AdRank
 2. Auktion
 3. CPC
 4. CPM
 5. Kampagne Type
 6. Click-Through Rate
 7. Conversion Rate
 8. Display Network
 9. Ad Extensions
 10. Keywords
 11. PPC
 12. Quality Score


Disse udtryk hjælper dig med at oprette, administrere og optimere dine Google Ads. Nogle af disse er specifikke for Google Ads, mens andre er relateret til PPC generelt. Uanset hvad skal du kende disse for at køre en effektiv annoncekampagne.

Ad Rank

Din AdRank bestemmer din annonceplacering. Jo højere værdi, jo bedre rangorden, jo flere øjne falder der på din annonce og jo større er sandsynligheden for, at brugerne klikker på din annonce. Din AdRank bestemmes af dit maksimale bud ganget med dit kvalitetsresultat.

Auktion

Google Ads er baseret på et auktionsystem, hvor du som annoncør vælger et maksimalt beløb, som du er villig til at betale for per klik på din annonce. Jo højere dit bud, jo bedre er din placering. Du har tre muligheder for at byde: CPC, CPM eller CPE.

• CPC eller pris pr. klik er det beløb, du betaler for hvert klik på din annonce.

• CPM eller pris pr. tusind er det beløb, du betaler for tusind annonceeksponeringer, det vil sige prisen for, at din annonce vises til tusind mennesker.

• CPE eller pris pr. engagement er det beløb, du betaler, når nogen foretager en forudbestemt handling med din annonce.

Kampagnetype

Inden du starter en betalt kampagne på Google Ads, skal du vælge mellem en af ​​tre kampagnetyper: søgning, display eller video.

• Søgeannoncer er tekstannoncer, der vises blandt søgeresultaterne på en Google-resultatside.

• Displayannoncer er typisk billedbaserede og vises på websider i Google Displaynetværk.

• Videoannoncer er mellem seks og 15 sekunder og vises på YouTube.

Klikfrekvens (CTR)

Din CTR er det antal klik, du får på din annonce, som en andel af antallet af visninger din annonce får. En højere CTR angiver en kvalitetsannonce, der matcher søgehensigt og målretter mod relevante søgeord.

Konverteringsfrekvens (CVR)

CVR betyder, at din destinationsside præsenterer en problemfri brugeroplevelse, der svarer til det, der står i annoncen.

Google displaynetværk

Google annoncer kan enten vises på søgeresultatsider eller på en webside inden for Googles Displaynetværk (GDN). GDN er et netværk af websteder, der tillader plads på deres websider til Google Ads. Disse annoncer kan være tekstbaserede eller billedannoncer og vises sammen med indhold, der er relevant for dine søgeord. De mest populære displayannonceindstillinger er Google Shopping og appkampagner.

Udvidelser

Annonceudvidelser giver dig mulighed for at supplere din annonce med yderligere oplysninger uden ekstra omkostninger. Disse udvidelser falder under en af ​​fem kategorier: Undersidelink, Opkald, Placering, Tilbud eller App; vi dækker hver af disse annonceudvidelser nedenfor.

Nøgleord til Google Ads

Når en Google-bruger skriver en forespørgsel i søgefeltet, returnerer Google en række resultater, der matcher søgerens hensigt. Nøgleord er ord eller sætninger, der stemmer overens med, hvad en søger ønsker og som vil tilfredsstille deres forespørgsel. Du vælger nøgleord baseret på hvilke forespørgsler, du vil vise din annonce ved siden af. For eksempel vil en søger, der skriver “hvordan får man tyggegummi af sko”, se resultater for annoncører, der målretter sig mod søgeord som “tyggegummi på sko” og “rene sko”.

• Negative søgeord er en liste over søgeordsudtryk, som du ikke vil rangere efter. Google trækker dig fra budet på disse søgeord. Disse er typisk semi-relaterede til dine tilsigtede søgeudtryk, men falder uden for området for det, du tilbyder eller vil rangere efter.

PPC

Pay-per-click, eller PPC, er en type reklame, hvor annoncøren betaler pr. klik på en annonce. PPC er ikke specifikt for Google Ads, men det er den mest almindelige type af betalt kampagne. Det er vigtigt at forstå hvad PPC er, før du starter din første Google Ads kampagne.

Quality Score (QS)

Din Quality Score måler kvaliteten af ​​din annonce ud fra din klikfrekvens (CTR), relevansen af ​​dine søgeord, kvaliteten af ​​din destinationsside og din tidligere præstation på SERP. QS er en afgørende faktor i din AdRank.

Hvordan fungerer Google Ads

Google Ads viser din annonce for potentielle leads eller kunder, som er interesserede i dit produkt eller tjenesteydelse. Annoncører byder på søgeudtryk eller søgeord. Vinderne af dette bud placeres øverst på søgeresultatsiderne, på YouTube-videoer eller på relevante websteder afhængigt af den valgte annoncekampagne.

Mange faktorer påvirker din evne til at oprette effektive Google annoncer. De vil blive dækket nedenfor.

AdRank og Quality Score

AdRank bestemmer placeringen af ​​dine annoncer, og kvalitetsresultatet er en af ​​de to faktorer (den anden er budbeløb), der bestemmer din AdRank. Som tidligere nævnt, er din Quality Score baseret på kvaliteten og relevansen af ​​din annonce. Google måler det ud fra, hvor mange mennesker der klikker på din annonce, når den vises – dvs. din CTR. Din CTR afhænger af, hvor godt din annonce matcher søgerens hensigt, hvilket du kan udlede fra tre områder:

1. Relevansen af ​​dine søgeord

2. Hvis din annoncetekst og CTA leverer det, som søgeren forventer baseret på deres søgning

3. Brugeroplevelsen af ​​destinationssiden

Din QS er det sted, hvor du skal fokusere det meste af din opmærksomhed, når du første gang starter en Google-annoncekampagne, også før du hæver dit auktionsbeløb. Jo højere din QS, jo lavere vil dine anskaffelsesomkostninger være, og desto bedre placering får du.

Annoncekampagnetyper: Søgning, display og video

Du kan vælge mellem en af ​​tre kampagnetyper i Google Ads: søgning, display eller video. Lad os dække de optimale anvendelser for hver og hvorfor du skal vælger den ene frem for den anden.

Søgeannoncer

Søgeannoncer er tekstannoncer, der vises på Googles resultatsider.

Fordelen ved søgeannoncer er, at du viser din annonce det sted, hvor de fleste søgere først søger information – på Google. Og Google viser din annonce i samme format som andre resultater (bortset fra at betegne den som en “Annonce”), som brugerne er vant til at se og klikke på.

Responsive søgeannoncer

Responsive søgeannoncer giver dig mulighed for at indtaste flere versioner af overskrifter og annoncetekst (henholdsvis 15 og fire varianter), så Google kan vælge de bedste, som vises til brugerne. Med traditionelle annoncer skal du oprette en statisk version af din annonce ved brug af den samme overskrift og beskrivelse hver gang. Responsive annoncer giver mulighed for en dynamisk annonce, som testes automatisk, indtil du når frem til den version, der er bedst egnet til din målgruppe – for Google betyder det, indtil du får flest klik.

Displayannoncer

Google har et netværk af websteder i forskellige brancher og med en række målgrupper, der vælger at vise Google Ads, kendt som Google Display Network. Fordelen for webstedsejeren er, at de betales pr. Klik eller visning på annoncerne. Fordelen for annoncører er, at de kan få deres indhold foran et publikum, der er tilpasset deres personaer. Disse er typisk billedannoncer, som trækker brugernes opmærksomhed væk fra indholdet på websiden. Yderligere muligheder for displayannoncer inkluderer shoppingkampagner og appkampagner, som vises på søgemaskinens resultatsider.

Videoannoncer

Videoannoncer vises før eller efter (og nogle gange midt i) YouTube-videoer. Husk, YouTube er også en søgemaskine. De rigtige søgeord placerer dig foran en video og forstyrrer brugerens adfærd lige nok til at fange deres opmærksomhed.

Beliggenhed

Når du først opsætter din Google-annonce, skal du vælge et geografisk område, hvor din annonce skal vises. Hvis du har en fysisk butik, skal det være i en rimelig radius omkring din fysiske placering. Hvis du har en e-handelsbutik og et fysisk produkt, skal din placering angives på de steder, hvor du sender. Hvis du leverer en tjeneste eller et produkt, der er tilgængeligt over hele verden, er himlen grænsen.

Dine placeringsindstillinger spiller en rolle i placeringen. For eksempel, hvis du ejer en frisørsalon i Aalborg, vil nogen i Københaven, som søger efter billig frisør, ikke se dit resultat uanset din AdRank. Det skyldes, at Googles hovedmål er at vise de mest relevante resultater til søgere, selv når du betaler. 

Nøgleord 

Undersøgelse af søgeord er lige så vigtig for betalte annoncer som for organisk søgning. Dine søgeord skal matche søgerens hensigt så meget som muligt. Det skyldes, at Google matcher din annonce med søgeforespørgsler baseret på de søgeord som du valgte. Hver annoncegruppe som du opretter i din kampagne, målrettes efter et lille sæt søgeord (et til fem søgeord er optimalt) og Google viser din annonce baseret på disse valg.

Match typer

Match typer giver dig lidt mere albuerum, når det kommer til dine søgeordsvalg – de fortæller Google, om du vil matche en søgeforespørgsel nøjagtigt, eller om din annonce skal vises for alle med en søgeforespørgsel, der er semi-relateret. Der er fire matchtyper at vælge imellem: 

Bred match er standardindstillingen, som bruger ethvert ord i din søgeordsudsætning i en hvilken som helst rækkefølge. For eksempel vil “billig frisør i Aalborg” matche “billig frisør” eller “frisør i Aalborg.” 

Modificeret bred match giver dig mulighed for at låse bestemte ord i en nøgleordssætning ved at betegne dem med et “+” – tegn. Dine matches inkluderer som det mindste det fastlåste ord. For eksempel kan “+billig frisør i Aalborg” give “Billig”, “Billig mad” eller “Billig og Aalborg” 

Sætningsmatch matcher forespørgsler, der inkluderer din søgeordssætning i den nøjagtige rækkefølge, men kan indeholde yderligere ord før eller efter søgeordssætningen. For eksempel kan “billig frisør” give “klipning billig frisør” eller “billig frisør og hårfarve.”

Præcis match opretholder din søgeordssætning, da den er skrevet i den nøjagtige rækkefølge. For eksempel vises “billig frisør” ikke, hvis nogen skriver “Klipning billig frisør” eller “billig frisør og hårfarve.”

Hvis du lige er begyndt og ikke ved nøjagtigt, hvordan din person vil søge, skal du gå fra et bredt match til en mere snæver tilgang, så du kan teste hvilke forespørgsler, der giver de bedste resultater. Da din annonce imidlertid rangeres efter forespørgsler (nogle ikke-relaterede), skal du holde øje med dine annoncer og ændre dem, da du kan få ny viden. 

Overskrift og beskrivelse 

Din annoncetekst kan være forskellen mellem et klik på din annonce og et klik på din konkurrent annonce. Det er vigtigt, at din annoncetekst matcher søgerens hensigt, og det er tilpasset dine målgruppes søgeord og adresserer din personas smertepunkt med en klar løsning.

For at illustrere hvad der menes, ses et eksempel nedenfor.

Google Ads - Tjen flere penge fra kun 3.500 kr. 3

En søgning på “babysvømning” gav dette resultat. teksten er kortfattet og bruger den begrænsede plads klogt til at formidle deres budskab og oprette forbindelse til deres målgruppe.

Haraldslund vidste at sætte nøgleordet i deres overskrift, så man ved med det samme, at denne annonce matcher det, som man leder efter. Beskrivelsen fortæller os, hvorfor dette er den bedste mulighed for svømmeundervisning, fordi den løser bekymringerne fra deres persona – en forælder, der ønsker at tilmelde deres baby til en svømmeklasse.

De bruger ord som “sund”, “leg” og “motoriske evner” for at lette vores nerver ved at lægge en baby i en pool og bevise for os, at vi får det, vi vil have ud af denne klasse; et spædbarn der kan svømme.

Denne form for annoncetekst giver dig klik, men konverteringer vil resultere fra at føre dette niveau af hensigt ind i din destinationssidetekst.

Annonceudvidelser

Hvis du kører Google Ads, skal du bruge annonceudvidelser af to grunde: de er gratis og de giver brugerne en ekstra grund til at interagere med din annonce. Disse udvidelser falder inden for en af ​​disse fem kategorier:

Udvidelser med undersidelinks udvider din tilføjelse, hjælper dig med at skille dig ud og giver yderligere links til dit websted, som giver brugerne flere lokkende årsager til at klikke.

Opkaldsudvidelser giver dig mulighed for at integrere dit telefonnummer i din annonce, så brugerne har en ekstra (og øjeblikkelig) måde at nå ud til dig. Hvis du har et kundeserviceteam, der er klar til at engagere og konvertere dit publikum, skal du medtage dit telefonnummer.

Adresseudvidelser inkluderer din placering og dit telefonnummer i din annonce, så Google kan tilbyde søgere et kort for nemt at finde dig. Denne mulighed er fantastisk til virksomheder med en butiksfacade, som fungerer godt til søgeforespørgslen “… i nærheden af ​​mig.”

Tilbudsudvidelser fungerer, hvis du kører en aktuel kampagne. Det kan lokke brugere til at klikke på din annonce over andre, hvis de ser, at dine muligheder er billigere i forhold til dine konkurrenter.

App-udvidelser giver et link til en app-download til mobilbrugere. Dette reducerer besværlighed i forhold til at skulle udføre en yderlig søgning for at finde og downloade appen i en AppStore.

Google Ads Retargeting

Retargeting, aka remarketing, i Google Ads er en måde at annoncere til brugere, som tidligere har interageret med dig online, men endnu ikke har konverteret. Sporing af cookies følger brugere rundt på nettet og målretter disse brugere med dine annoncer. Remarketing er effektiv, da potentielle kunder skal se din markedsføring mindst syv gange, før de bliver kunde.

Sådan konfigureres dine Google Ads

Opsætningen af dine betalte kampagner på Google er relativt let og hurtig, hovedsagelig fordi platformen fører dig gennem opsætningen og giver nyttige tip undervejs. Når du besøger Google Ads-webstedet og klikker på “Start nu”, gennemgår du en række trin for at få dine annoncer til at køre. Hvis du har oprettet din annoncetekst og/eller billeder, tager opsætningen ikke mere end 10 minutter.

Hvad der måske er mindre indlysende, er alle de ekstra ting, du skal gøre for at sikre, at dine annoncer er optimalt opsat og let kan spores. Dette er de trin, du tager, når dine annoncer er sendt til gennemgang.

Link Google Analytics

Du har sandsynligvis opsat Google Analytics på dit websted, så du kan spore trafik, konverteringer, mål og alle unikke metrics. Du skal også linke din Analytics-konto til Google Ads. Hvis du forbinder disse konti, bliver det lettere at spore, analysere og rapportere mellem kanaler og kampagner, fordi du kan se disse begivenheder ét sted.

Tilføj UTM-koder

Urchin Tracking Module (UTM) koder bruges af Google til at spore enhver aktivitet, der er knyttet til et specifikt link. Det er den del af en URL, der følger et spørgsmålstegn (“?”). UTM-koder fortæller dig, hvilket tilbud eller annonce, der førte til en konvertering, så du kan spore de mest effektive dele af din kampagne. UTM-koder gør det lettere at optimere dine Google Ads, da du ved nøjagtigt, hvad der fungerer.

Tricket er dog at tilføje dine UTM-koder på kampagneniveau, når du opsætter dine Google Ads, så du undgår at gøre det manuelt for hver annonce-URL. Ellers kan du tilføje dem manuelt med Googles UTM-builder.

Konfigurer konverteringssporing

Konverteringssporing fortæller dig nøjagtigt, hvor mange kunder eller kundeemner du har erhvervet fra dine annoncekampagner. Det er ikke obligatorisk at konfigurere, men uden det gætter du på dine annonces investeringsafkast. Konverteringssporing giver dig mulighed for at spore salg (eller andre aktiviteter) på dit websted, appinstallationer eller opkald fra dine annoncer.

Integrer dine Google Ads med din CRM

Det er en fordel at opbevare alle dine data ét sted, hvor du kan spore, analysere og rapportere om det. Du bruger allerede din CRM til at spore kontaktdata og leadflow. Integrering af Google Ads med din CRM giver dig mulighed for at spore, hvilke annoncekampagner der fungerer for dit publikum, så du kan fortsætte med at markedsføre dem med tilbud, der er relevante.

Google Ads-budstrategier

Når du har opsat dine annoncekampagner og har sporing på plads, er det tid til at begynde at byde. Husk, at din evne til at rangere i Google Ads afhænger af, hvordan du byder. Mens dit budbeløb afhænger af dit budget og dine mål, er der et par strategier og bud indstillinger, du skal være opmærksom på, når du starter din betalte kampagne.

Automatiseret mod manuel budgivning

Du har to muligheder, når det kommer til at byde på dine søgeord – automatiseret og manuelt. Sådan fungerer de:

Automatiseret budgivning sætter Google i førersædet og giver platformen mulighed for at justere dit bud baseret på dine konkurrenter. Du kan stadig indstille et maksimalt budget og Google vil arbejde inden for et interval for at give dig den bedste chance for at vinde buddet inden for disse begrænsninger.

Manuel budgivning giver dig mulighed for at indstille budbeløbene for dine annoncegrupper og søgeord, hvilket giver dig chancen for at reducere udgifterne til annoncer med ringe effektivitet.

Byder på mærkevarer

Mærkebetegnelser er dem med din virksomheds navn eller et unikt produktnavn. Der er meget debat om, hvorvidt du skal byde på dine brandede navne eller ej. På den ene side af debatten kunne bud på vilkår, der sandsynligvis vil give organiske resultater, ses som spild af penge.

På den anden side giver bud på disse navne dig domæne over disse søgeresultatsider og hjælper dig med at konvertere udsigter, der er længere i i købsprocessen. For eksempel, hvis jeg har kigget på pander og overvejer ScanPan, så vil en simpel søgning efter “ScanPan pander” give nøjagtigt det resultat, som jeg leder efter uden at skulle rulle ned på søgningslisten.

Det andet argument til fordel for at byde på dine brandede vilkår er, at konkurrenter kan byde på dem, hvis du ikke gør det og derved opnår værdifuld fast ejendom, som burde tilhøre dig.

Pris pr. Erhvervelse (CPA)

Hvis ideen om at bruge penge på at konvertere potentielle kundeemner til leads gør dig urolig, kan du i stedet indstille en CPA og kun betale, når en bruger konverterer til en kunde. Mens denne budstrategi kan koste mere, kan du trøste dig med at vide, at du kun betaler, når du erhverver en betalende kunde. Denne strategi gør det nemt at spore og retfærdiggøre dit annonceudgifter.

Yderligere ressourcer til optimering af dine Google Ads

Din annoncetekst og overskrift er ikke den eneste komponent, som gør din betalte kampagne vellykket. At få en bruger til at klikke er kun begyndelsen … de skal ankomme til en destinationsside, der er optimeret til konvertering og derefter føres til en “Tak”-side, der fortæller dem, hvad de skal gøre næste gang.

Start din kampagne

I betragtning af dets rækkevidde og autoritet bør Google Ads være en del af din betalte strategi. Brug de tip vi dækkede for at komme i gang og husk at forfine og gentage undervejs. Der er ikke en Google Ads-kampagne, der ikke fungerer – der er kun dem, der har brug for lidt mere arbejde. Ved hjælp af ovenstående strategi og information har du det, som du har brug for for at oprette en vellykket Google-annoncekampagne, der driver klik og konverterer kundeemner.