Sådan foretager du nemt en W3C-validering af din HTML-kode

Sådan foretager du nemt en W3C-validering af din HTML-kode

Vil du vide dig sikker på, at den hjemmeside, du har slidt og slæbt for at få til at se professionel og indbydende ud, vises korrekt, er det vigtigt, at du validerer dine HTML- og CSS-koder. Kun på den måde kan du være forvisset om, at siden fremstår som tiltænkt, når nogle klikker ind på adressen fra forskellige browsere – Internet Explorer, Safari, Firefox og Chrome.

Det bedste værktøj til dette formål er W3C. Det er nemt at validere koden, og du får hurtig hjælp til at rette HTML’en til, hvis det er nødvendigt for at optimere hjemmesiden.

W3C-validering
W3C-validering er vigtigt, og bør ikke glemmes!

Mange fordele ved en W3C-

validering af din hjemmeside

En korrekt valideret kode er temmelig afgørende for din placering på søgemaskinerne. Vil du gerne op og score højt på SEO-parametrene hos Google, er det helt essentielt, at din hjemmeside er bygget op ud fra de kriterier, som anbefales for at opnå en høj placering.

Det er nok så vigtig med en god validering for at flere forskellige browsere kan vise din hjemmeside på den rigtige måde. Sådan som siden oprindeligt er designet. Alene i forhold til det visuelle og æstetiske er det altså en god idé at få valideret din HTML-kode.

Det er nemt at validere din hjemmeside med W3C-standarderne og kræver som regel blot at par enkelte klik, før du ved, om din side er klar til gå online. Du får straks besked om de fejl, din kode eventuelt er behæftet med, så du har overblik over de ændringer, der skal foretages.

Er der fejl i HTML- eller CSS-koden, kan det medføre, at hjemmesiden ikke vises korrekt, eller i værste fald at siden slet ikke kan læses. W3C-valideringen kan for eksempel give en fejlmelding om, at en bestemt overskrift ikke er korrekt. Derfra er det nemt at løse problemet.

Valideringsværktøjet giver en specifik fejlmeddelelse, så du er helt klar over, hvad der skal til for at bringe din kode up to date. Det er derfor en hurtig og effektiv vej til at perfektionere din hjemmeside til gavn for dig og dine brugere.

Det er også muligt at tjekke sine CSS-koder, så du er sikker på, at hele hjemmesiden hænger logisk sammen.

Opnå W3C-validering med det samme

Nogle browsere kan godt acceptere småfejl, men indimellem er der behov for, at du retter HTML-koden til, for at hjemmesiden kan opnå W3C-validering.

Hvis der ikke er nogle fejlmeldinger på din hjemmeside, giver W3C dig mulighed for at sætte et ikon på din hjemmeside. Et kvalitetsstempel, der fungerer som bevis for, at hjemmesiden lever op til W3C’s standardkrav.

W3C-standarderne er uden tvivl et af de bedste værktøjer til validering af både HTML og CSS. Du bliver hurtigt gjort opmærksom på eventuelle fejl i dine koder. Den vej rundt kan du nemt rette op på de komplikationer, der skal til for at bringe din hjemmeside tilbage til sit oprindelige og tiltænkte udseende på samtlige internetbrowsere derude.

W3C er din sikkerhed for, at din hjemmeside lever op til standarderne for HTML.

Google anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser

Facebook anmeldelser

5.0
5/5

Baseret på 6+ anmeldelser